Peis, parkett og piano?

Det er høst, det er kaldt og vi trekker innendørs for hjemmekos. Så hva passer vel bedre enn å lete etter boliger med peis og parkett? Pianoet må du nok skaffe selv...

Publisert
Sist oppdatert

Om noe slikt finnes, tar nok nordmenn VM i koselig hjemmehygge. Og hva er vel mer koselig på kalde høstkvelder enn å samles rundt peisbålet og drikke varm kakao, te eller rødvinstoddy?

Fra - til

Å finne superlekre peisløsninger i den dyreste enden av skalaen var ikke så utpreget vanskelig. Du kan velge mellom utallige forskjellige løsningeru, enten du foretrekker hyggelig og koselig eller stram og stilren.

Den nederste delen av spekteret er imidlertid litt vanskeligere å få oversikt over, ikke minst siden de billigste prospektene ofte er oppussingsobjekter som tydeligvis er uegnet som foto-objekter.

Søker du på peis kan du nok også bli litt skuffet: Begrepet peis er rommelig brukt, og omfatter ikke bare den tradisjonelle peisen, men også ofte vedovner, kakkelovner - og utrolig nok også kunstige peisløsninger.

Trykk her for å se månedens utvalgte peis-boliger!

En smal sak

Det er likevel ingen grunn til å fortvile. Et enkelt søk på finn.no viser at det er flere tusen boliger til salgs med peis, og rundt 400 av dem med en prisantydning under 800.000 kroner! Nå omfatter dette altså begrepet "peis" i videste forstand - vi hadde dessverre ikke tid til å gå inn og kvalitetssjekke alle boligene, men om det utvalget vi gjorde er representativt kan vi anslå at det finnes omtrent 300 boliger med peis til salgs for under 800.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer