Peisen er kåret til verdens vakreste

Peisklassikeren fra 1968 slo ut mer nymotens produkter.

Den krever sin plass, og kler god takhøyde. Men har du det, og 88.000 kroner til overs, kan verdens vakreste ting pryde også ditt hjem. Foto: Produsenten
Den krever sin plass, og kler god takhøyde. Men har du det, og 88.000 kroner til overs, kan verdens vakreste ting pryde også ditt hjem. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gyrofocus heter peisen fra peismakeren Focus. Den ble skapt av Dominique Imbert så tidlig som i 1968, og har nå vunnet Pulchra design competition, en stor nettavstemning der den fikk tildelt tittelen "Verdens vakreste ting" i 2008-2009.

Se også årets heiteste peiser - nå skal det være widescreen

Peisen slo både espressomaskiner, flat-TVer, diamanter og mobiltelefoner, som av 100 utvalgte produkter endte blant de ti vakreste i kåringen. 74.425 stemmegivere har gjennom det siste året bidratt til kåringen av ti på topp. 10.000 euro i prispenger er utlovet til vinneren.

Her er ti på topp:

  1. Focus, Gyrofocus, peis
  2. Illycaffe, Francis Francis, espressomaskin
  3. Philips, Aurea Ambilight flat-TV
  4. Morellato, vinflaskeholder
  5. Viabizzuno, la bacchetta magica, lysrøraktig lampe
  6. Kreon Cadre, lampe
  7. Vetreria Vistosi, Giogali, lampe/lysekrone
  8. 3M, DMS710, projektor
  9. Leo cut, diamant med 66 fasetter
  10. Sony Ericsson Z610i, mobiltelefon

Heftig pris for heftig peis

En av de mest spesielle egenskapene ved vinneren Gyrofocus, er at den henger fritt fra taket, og at den kan snurres 360 grader rundt.

Men den krever plass og et røslig rom. Og en røslig lommebok. Importør Prometeus oppgir prisen til 88.000 for designvinneren. Lillebror Ergofocus er desidert mest solgt av de to her hjemme, og krever mindre plass. Den koster 64.000 kroner. Dette er priser før montering.

Men velger du å handle, er du i godt designselskap. Peisen finnes i Guggenheimmuseet i New York, og Museum of Contemporary Art i Bordeaux og Grenoble.

Her kan du se mer om kåringen.

Les også: Advarer mot motepeiser - Det er er et farlig produkt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer