Peisen veltet over Sara

Få sekunder etter at dette bildet blir tatt, velter biopeisen og Sara tar fyr.

Få sekunder etter at Lisbeth Poulsen tok bilde av sin datter liggende foran biopeisen, falt den over henne. Resultatene ser du i bildene innfelt. Foto: Lisbeth Poulsen/privat
Få sekunder etter at Lisbeth Poulsen tok bilde av sin datter liggende foran biopeisen, falt den over henne. Resultatene ser du i bildene innfelt. Foto: Lisbeth Poulsen/privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er to år siden Sara Poulsen (18) la seg foran den nye peisen hjemme og ante fred og ingen fare. Minutter senere ramler peisen over henne, og hun står i brann. Nå vil hun advare andre mot slike peiser.

Pass på

- Jeg vil gjerne advare andre mot slike peiser, de er farlige, sier Sara på telefon fra Danmark, til DinSide.

Vi har nylig skrevet om faren ved biopeiser, og at EU-kommisjonen nå har bedt en gruppe sikkerhetseksperter utarbeide et felles EU-regelverk for hvor og hvordan slike peiser skal brukes i hjemmet i fremtiden.

Biopeisene er farlige - EU advarer

- Det her er et farlig produkt. (...) Det må simpelthen idiotsikres, sier ingeniør Helen Amundsen til det danske magasinet Tænk.

Det har vært en rekke ulykker med disse peisene, blant annet personskader.

Her er Saras historie

- Jeg hadde vært i sommerhuset med en venninne, og da jeg kom hjem, hadde mine foreldre akkurat kjøpt en ny biopeis. Min mor skulle ta noen bilder av peisen, og jeg foreslo at jeg kunne ligge foran peisen da hun tok bildene, så ble det litt mer hyggelig. Men når mor senker kameraet etter å ha tatt bildene, ramler peisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer