People of Lava: Rene luksus TV-er

Svenskene får det til. Ikke bare ser de flotte ut, de har også Google Android på plass.

PENT OG RASKT: Du har sannsynligvis aldri sett en så rask nett-TV som Android-TVen fra svenske People Of Lava. Foto: Per Ervland
PENT OG RASKT: Du har sannsynligvis aldri sett en så rask nett-TV som Android-TVen fra svenske People Of Lava. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske People of Lava overrasket en hel TV-bransje da de i april annonserte at deres nye TV-modeller ville ha Googles åpne mobiloperativsystem Android i bunn.

Den store fordelen er opplagt: Konkurrentenes nett-TV løsninger kan nemlig ikke måle seg, verken når det gjelder hastighet og ikke minst tilgangen til unikt innhold. TV-ene leveres for eksempel med YouTube, Google Maps, vær, kalender og en fullverdig nettleser (akkurat det er det ingen andre TV-produsenter som har per dags dato), i tillegg til Facebook, Twitter, og e-post leser. Med tilgang til People of Lavas egen App-store, som bygger på Android Market, skal du også kunne laste ned langt flere applikasjoner enn du strengt tatt trenger.

DinSide har siden den gang hatt jevnlig kontakt med Lava, og i juni besøkte vi like godt fabrikken i Sverige, hvor vi fikk demonstrert nett-TV funksjonen i praksis. På det tidspunktet var imidlertid ikke designet helt ferdig, ei eller de medfølgende fjernkontrollene.

På årets IFA-messe ble de imidlertid avduket med brask og bram.

Knalltøft design

For mens konkurrentene sverger til høyglanset pianolakk og børstet aluminium har Lava valgt en annen tilnærming. 80 prosent av TV-kabinettet er nemlig av sten, og det gir et utseende som ingen andre produsenter matcher, noe bildespesialen forhåpentligvis viser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer