Advent er ventetid, og mens vi venter, er det moro å bruke tiden på å lage pepperkakehus!
Om du ikke anser deg selv som kokkemester på kjøkkenet, gjør det ingen verdens ting - å lage en god pepperkakedeig for så å sette sammen et sjarmerende pepperkakehus, er noe alle kan få til.
Det mener de to matbloggerne vi har snakket med. Her får du deres beste tips!
Pass på mel-mengden
Hvis du tyr til ferdigdeig for å bygge pepperkakehus, er du absolutt ikke alene om det. Likevel er det slett ikke vanskelig eller veldig tidkrevende å lage pepperkakedeig fra bunnen av, mener Trine Sandberg, dama bak Trines matblogg.
- Bruk en god oppskrift, og bruk helst måleskjeer når du måler opp krydderet. Pass på at du ikke bruker for mye mel i oppskriften, tipser Sandberg.
Rolf-Anders Vollan driver matbloggen Det glade kjøkken, og er hjertens enig med Sandberg:
- Smaken av hjemmelaget deig kan virkelig ikke sammenlignes med ferdigdeig. Det er ikke vanskelig, for i grove trekk er det bare å smelte sukker og sirup, tilsette krydder, natron og smør, før egg og hvetemel blandes inn til slutt, sier Vollan.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger