Oppskrift pepperkakehus

Pepperkake-trikset er supersmart!

Tipsene som gjør det litt lettere å lage pepperkakehus!

PEPPERKAKEHUS: Prøv disse triksene når du skal lage pepperkakehus! Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Advent er ventetid, og mens vi venter, er det moro å bruke tiden på å lage pepperkakehus!

Om du ikke anser deg selv som kokkemester på kjøkkenet, gjør det ingen verdens ting - å lage en god pepperkakedeig for så å sette sammen et sjarmerende pepperkakehus, er noe alle kan få til.

Det mener de to matbloggerne vi har snakket med. Her får du deres beste tips!

Pass på mel-mengden

Hvis du tyr til ferdigdeig for å bygge pepperkakehus, er du absolutt ikke alene om det. Likevel er det slett ikke vanskelig eller veldig tidkrevende å lage pepperkakedeig fra bunnen av, mener Trine Sandberg, dama bak Trines matblogg.

- Bruk en god oppskrift, og bruk helst måleskjeer når du måler opp krydderet. Pass på at du ikke bruker for mye mel i oppskriften, tipser Sandberg.

Rolf-Anders Vollan driver matbloggen Det glade kjøkken, og er hjertens enig med Sandberg:

- Smaken av hjemmelaget deig kan virkelig ikke sammenlignes med ferdigdeig. Det er ikke vanskelig, for i grove trekk er det bare å smelte sukker og sirup, tilsette krydder, natron og smør, før egg og hvetemel blandes inn til slutt, sier Vollan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer