Test av gassgriller 2017

Perfekt biff med den rette gassgrillen

At maten blir skikkelig tilberedt på en gassgrill er ingen selvfølge. Tre av grillene i testen ble vi skikkelig fornøyd med.

GASSGRILLER: Vi har testet åtte gassgriller til rundt 5.000 kroner. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
GASSGRILLER: Vi har testet åtte gassgriller til rundt 5.000 kroner. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn flest bruker rundt 5.000 kroner når de skal kjøpe gassgrill, ifølge forhandlere vi har vært i kontakt med. Det er disse grillene vi har samlet inn til test, og vi har endt opp med åtte griller i ulike størrelser.

Det er ingen dårlige griller i denne testen. Den med lavest skår har endt opp med terningkast tre. Alle tenner lett, de har doble lokk som isolerer godt, og skikkelige grillrister.

Det som skiller er hvor mye varme de leverer, og hvor jevnt varmen blir spredt. De beste lever varme tett opp mot hva en kullgrill gjør, de dårligste griller biffen til det vi kan kalle akseptabelt. De beste sprer også varmen jevnt utover, de dårligste blir varme nok kun på mindre områder av grillen.

Tre på topp i grilltesten

Vi har tre griller som får karakteren fem i testen. Av dem er det vanskelig å kåre en klar vinner. Alle har det til felles at de gir nok varme, og de sprer varmen godt. Ut over det er dette ganske ulike griller.

Outdoor Chef er testens eneste kulegrill. Den har en egen konstruksjon som virker litt sær med en gang, men som overbeviser når maten skal lages. Dette er grillen for deg som liker å eksperimentere, og den som kokken i panelet falt for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer