Philips 46PFL9704 er en vinner

En ny standard er satt.

Sortnivået og detaljnivået er nesten magisk. Foto: Øyvind P
Sortnivået og detaljnivået er nesten magisk. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha sett 9704 TV-en på IFA-messen tidligere i høst gledet vi oss til å teste den hjemme. Vi likte nemlig forgjengeren 9803 svært godt, og siden Eisa-juryen allerede hadde kåret den til årets LCD TV 2009/10 var forventningene store.

Og det er ingen vits i å legge skjul på det: Dette blir vår nye referanse-TV framover, og begrunnelsen følger her:

Er det LCD eller er det LED?

Det riktige er at 9704 er en LCD-TV med LED-bakgrunnsbelysning. Dette er en klar fordel ettersom det gir deg langt bedre sortnivå og et lavere strømforbruk.

Sammenligner vi med f.eks. Samsungs LED-modeller ser vi raskt at Philipsen på langt nær ikke er like slank. Grunnen til det er at Philips har plassert LED-diodene rett på baksiden av panelet - noe som bildemessig er en fordel, mens Samsung har dem i TV-rammmens ytterkant (ofte kalt Edge-LED).

For Philips har definitivt ikke spart på kruttet. Panelet har hele 224 LED-segmenter (9803 hadde til sammenligning 128), alle med lokal dimming. Denne individuelle lyskontrollen er spesielt viktig med tanke på sortnivået, ettersom TV-en her kan deaktivere LED-dioden når bildet skal være mørkt eller sort, samtidig som de aktiveres når farger og lys skal vises. Kort fortalt får man altså raskere og mer direkte kontroll over hvordan bildet vises på skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer