Philips BeardTrimmer 9000 (BT9280)

10 testpiloter har testet hver sin skjeggtrimmer fra Philips. Her er dommen.

Philips har introdusert laser på sin siste skjeggtrimmer. DinSide sendte produktet til ti testpiloter – hva de synes om laseren kan du lese om i denne testrapporten. Foto: Produsenten
Philips har introdusert laser på sin siste skjeggtrimmer. DinSide sendte produktet til ti testpiloter – hva de synes om laseren kan du lese om i denne testrapporten. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober søkte DinSide etter 10 testpiloter som ville teste Philips’ nye skjeggtrimmer, hvis unike funksjon er et laserlys som tegner en rett linje slik at det skal bli lettere å trimme symmetrisk og presist.

Testpilotene har hatt produktet hjemme til test i tre uker, og i etterkant har de fylt ut hver sin testrapport der de har angitt en score i ulike kategorier, samt totalscore og kommentarer. De ble også bedt om å vurdere produktet i forhold til prisen, samt hvorvidt de ville ha anbefalt produktet til en venn.

Her er sammendraget av testrapportene. Karakterskalaen går fra 0-10 med én desimal.

Se også vår barbermaskinduell: Philips RQ1250 vs. Braun 5050cc

Philips BeardTrimmer 9000 (BT9280)

Konstruksjon: 8.0

Når det gjelder konstruksjonen, er det delte meninger.

Noen av testpilotene gir toppscore og hevder at den har perfekt tyngde og ligger som støpt i hånden. Testpilot Jarle mener at Philips BeardTrimmer 9000 har «Audi-følelse» i knapp-/justeringsbryter.

Helge er ekstra fornøyd med at den er vanntett, samt indikatoren for gjenværende batteri og setter også pris på muligheten til å plugge inn ledningen og barbere seg videre om den blir tom for strøm, noe slett ikke alle skjeggtrimmere tilbyr. Samtidig mener Helge at laseren på toppen gjør maskinen topptung og at den føles noe ubalansert.

De to eldste testpilotene, Rune og Erik S. (begge over 50), er imidlertid de to som er minst begeistret for konstruksjonen.

Rune mener at det er for spiss vinkel på skjærehodet slik at man må holde armen unødvendig langt ut fra kroppen, samt at avstanden mellom skjæretennene er for liten slik at maskinen ikke tar godt nok. De er også enige i at motoren er for svak – i forkant av testen hadde Erik S. spart opp to uker med skjegg som viste seg å være for stor utfordring for Philips-skjeggtrimmeren. Flere av testpilotene kommenterer også at motoren virker å gå noe ujevnt.

– Hjulet for lengdeinnstillingen er dessuten alt for smalt for menn med pølsefingre, mener Erik.

Alle ti testpilotene er imidlertid skjønt enige om at skjeggtrimmeren er lett å rengjøre.

Les også: Derfor funker ikke lyset på badet til barbering

Brukskomfort: 7.2

– Lugget aldri og kjennes mildt mot huden, sier Erik H., som gir toppkarakter på brukskomfort.

Flere er enige:

– Dette er den første trimmeren jeg har prøvd som ikke har lugget en eneste gang – kudos!

– Synes det er den beste jeg har prøvd hittil. Opplevde ikke at huden ble irritert etterpå, noe jeg har merket på andre lignende produkter.

Men ikke alle. Erik S. synes overflaten var veldig glatt og at han derfor alltid barberte seg med tørre hender for ikke å glippe den. To av testpilotene mener at det brede skjærebladet virker skarpt mot huden, og at de har opplevd å få sår av barberingen. Flere synes også trimmeren er i overkant lang og tung i forhold til produkter de har brukt tidligere, mens testens venstrehendte påpeker at trimmeren var god for venstrehendte, noe som ikke gjelder alle produkter.

Sparte 700 kroner: Byttet barbermaskinen - i samme vare

Presisjon: 9.2

Da vi etterlyste testpiloter, spurte vi også i skjemaet hva som var viktigst ved en skjeggtrimmer, og da kom presisjon ut som det viktigste punktet.

Det doble skjærehodet kan snus slik at du kan velge mellom 32mm eller 15mm bredde. Testpilotene setter ekstra pris på den minste delen til fintrimmingen.
Det doble skjærehodet kan snus slik at du kan velge mellom 32mm eller 15mm bredde. Testpilotene setter ekstra pris på den minste delen til fintrimmingen. Vis mer

Heldigvis for Philips er det nettopp på dette punktet BT9280 scorer aller best, der testpilotene spesielt setter pris på den smale delen av skjærehodet.

Her er noen av sitatene fra testrapportene:

– Tipp topp, aldri fått så presist resultat før!

– Meget presis. Liker godt muligheten til å snu hodet og få en mindre flate å trykke mot ansiktet. Sammen med laseren er denne ypperlig!

Helge har tatt bilde av laseren i aksjon. Foto: DinSide testpilot/Helge
Helge har tatt bilde av laseren i aksjon. Foto: DinSide testpilot/Helge Vis mer

Laseren
Som nevnt innledningsvis har Philips BeardTrimmer 9000 et laserhode som tegner en rett linje på kinnet. Ideen er at dette skal være bra både for presisjon og symmetri.

Så – hva synes testpilotene om laseren? De fleste antyder at laseren er mer en gimmick enn den er nyttig, og flere påpeker at lyset er for skarpt og at det er vondt om du klarer å blende deg selv med den. Et par av de som ser poenget med den, mener at den nok allikevel ikke vil bli brukt i det daglige, og et par av testpilotene har brukt den mest til å sjekke symmetrien etterpå ved å lage en horisontal linje for å sjekke lengden på barten på begge sider.

Noen er imidlertid strålende fornøyd:

– Laseren føltes veldig som en gimmick i begynnelsen, men etterhvert har jeg begynt å bruke den mer og mer når jeg skal være presis. Veldig behagelig når jeg ønsker å lage noe fancy ut av skjegget. Ble godt brukt på Halloween da jeg kledde meg ut som Walter White fra Breaking Bad!

Justeringsmuligheter: 8.6

Når det gjelder justeringsmulighetene er tilbakemeldingene jevnt over meget gode. Testpilotene verdsetter spesielt den lille trimmeren og liker LED-indikatoren som viser tydelig hvilken lengde som er valgt. Det eneste negative vi finner i testrapportene på dette punktet er fra Marius, som mener at 7mm er for lite som makslengde, og som gjerne ville hatt noen millimetre til.

Batteri
Philips oppgir 60 minutters batterilevetid på dette produktet, og vi spurte om det samsvarte med testpilotenes erfaringer. 7 av 10 mente at dette hørtes riktig ut, mens to personer mente at den nok var litt kortere.

Få barberbladet til å holde i et helt år

Manualen
På spørsmål om testpilotene hadde lest i manualen, var det bare 3 av 10 som hadde bladd i den. Én fordi han var usikker på noe (og fant det han lette etter), mens de to andre gjorde det av gammel vane. En av de to var ikke helt fornøyd med manualen og mente at det var for mange tegninger som umiddelbart ikke var forståelige, og at det burde ha vært mer tekst eller enklere tegninger.

Harald har eksperimentert med flere varianter i testperioden.
Harald har eksperimentert med flere varianter i testperioden. Vis mer

Totalscore: 8.0

Alt i alt er testpilotene meget godt fornøyd med skjeggtrimmeren.

7 av 10 testpiloter ville ha anbefalt produktet til en venn.

Dette liker de best:

- Brukstiden
- Design
- Presisjonen, spesielt på det lille skjærehodet

Dette liker de minst:

- Tyngden (som kunne ha vært mindre uten laser)
- Høy pris
- Ingen reiseveske/etui følger med og maskinen kan lett slå seg på i en toalettmappe

Når det gjelder prispunktet er den generelle oppfatningen at dette er for høyt. På spørsmål om i hvilken grad testpilotene synes produktet er verdt prisen på rundt 1.000 kroner i butikkene, får produktet 6.6 av 10 i score.

Vil du bli varslet på e-post når DinSide trenger testpiloter? Meld deg på Pilotvarsel

Philips BeardTrimmer 9000 (BT9280)Her finner du alle DinSides tester av produkter til hjem og fritid

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer