Test av Philips 55POS901F

Philips første OLED viser seg å være en veldig god start

Deilig sortnivå og farger med futt i, kombinert med Ambilight. Det måtte jo bli bra.

DEBUT: 901F er Philips' første OLED-TV, men den har allerede en arvtaker på vei. Foto: Gaute Beckett Holmslet
DEBUT: 901F er Philips' første OLED-TV, men den har allerede en arvtaker på vei. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

På tampen av 2016 slapp Philips sin første OLED-TV, men av forskjellige grunner har vi ikke fått testet den før nå. Vi har hatt den inne til test sammen med en QLED fra Samsung og en LED fra Sony, og sammenligningen av de tre kan du lese her.

OLED har vært i det øvre prissjiktet en stund, men i det siste har vi sett prisene gå sakte men sikkert nedover. Likevel: Modellen fra Philips begynte på over 30.000 kroner da den kom på markedet – en solid prislapp for den jevne TV-kjøperen.

Prisen har riktignok gått ned siden da, og ligger i skrivende stund på 24.000 kroner. Og selv om det er en heftig prislapp, så er det ikke dyrere enn enkelte LED og QLED-modeller på markedet i dag.

Oppsett og installasjon

TV-en fra Philips kommer i mye papp. Faktisk er pappesken plassert inni en enda større pappeske, og selv om det selvfølgelig er bra med tanke på transportsikkerhet, så er det mye papp.

Det gjør også at du kan få problemer med å få den med deg hjem om du vil ha den inni en liten bil. Utvendige mål på emballasjen er 152x105x31,5 centimeter.

Ut av esken er det ikke mye som skal til før den er klar til bruk. To ben festes enkelt og greit med skruer, og så er det bare å koble til. HDMI-tilkoblingene er bak et panel som kan åpnes og lukkes, slik at kablene kan skjules.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer