Philips og Apple med LED-lys

Philips nye LED-pærer styres fra smarttelefonen din.

SMART LYSSTYRING: Phillips lanserer et nytt produkt: Philips hue. Du kan styre lyspærene fra den andre siden av jordkloden, via smarttelefonen din. Foto: Philips
SMART LYSSTYRING: Phillips lanserer et nytt produkt: Philips hue. Du kan styre lyspærene fra den andre siden av jordkloden, via smarttelefonen din. Foto: Philips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Philips og Apple har kommet med en ny lysløsning til hjemmet ditt: Intelligente LED-pærer som du styrer via iPhone, iPod eller iPad.

Vi har tidligere testet en liknende løsning, med intelligente lyspærer fra Philips: Living whites ESaver. Der får du med en separat fjernkontroll, som kan bygges ut til å styre opptil 50 lyspunkter.

Her er de beste og dårligste lyspærene

Ingen begrensning på radius

En av de store forskjellene mellom ESaver-systemet og den nå nylanserte løsningen som lar deg styre lyset fra iPhone, iPod eller iPad, er begrensingen på avstanden fra fjernstyringsenheten og lyskildene.

Mens ESaver har en begrensning på 15 meter - du må altså være innenfor en radius til lyspærene på 15 meter - kan du styre pærene fra hvorsomhelst med Philips hue: Radiusen er ubegrenset.

Du kan altså sitte i Hammerfest eller på Hawaii - og fremdeles skru av utelyset hjemme på Nesodden.

Hemmeligheten ligger i broen som er en del av Philips hue-systemet. Broen settes inn i den trådløse ruteren hjemme, og det er denne som snakker med lyspærene. I ESaver-systemet er det fjernkontrollen som snakker med lyspærene - og som derfor må være innenfor rimelig rekkevidde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer