Philips og LG smarte TV-triks

Det gjelder å skille seg ut på TV-fronten, og det klarer Philips og LG til gangs.

Bildet i bakgrunnen ser rotete ut når du ikke har på deg 3D-briller, men med brillene på blir det klart, og ikke minst: Begge har hver sin fulle skjerm å rutte med. Dette er altså splitscreen på en helt ny måte. Foto: Per Ervland
Bildet i bakgrunnen ser rotete ut når du ikke har på deg 3D-briller, men med brillene på blir det klart, og ikke minst: Begge har hver sin fulle skjerm å rutte med. Dette er altså splitscreen på en helt ny måte. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IFA 2011: For deg som liker å spille TV-spill på TV-en, har TV-produsentene endelig klart å realisere en svært tøff og etterlengtet finesse.

Kort fortalt kan to spillere her spille mot hverandre på samme skjerm, og det nye er at de begge får se spillskjermen i full størrelse når de tar på seg de passive 3D-brillene.

I motsetning til den tradisjonelle splitscreen-funksjonen man vanligvis bruker, der spiller A f.eks. har høyre side av TV-skjermen, mens spiller B har den venstre, så kan altså begge spillerne nå utnytte hele TV-ens skjermflate.

Spillernes 3D-briller har her nemlig to høyreglass, mens det andre har to venstreglass, slik at man ser hver sin "kanal" samtidig, uten at de forstyrrer hverandre. I praksis bruker du altså 3D-brillene for at begge spillerne skal få en full spillopplevelse i 2D.

Vi har fortalt om finessen før, men dette er første gang vi har prøvd den, og for å si det enkelt: Vi ble dønn imponert, og er du en ivrig gamer er det nå ingen tvil i vår bok om at dette bør bli dine neste TV-modeller.

Aktive eller passive 3D-briller?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer