- Planlegg vinterens oppvarming nå

Dersom du ønsker å kutte vinterens strømregning, er det smart å begynne allerede nå.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppvarming og kalde vinterdager kan synes langt borte, men dersom sommeren fortsetter i det samme tørre og varme sporet, kan vi regne med høye strømpriser til vinteren.

Statistikk fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser at fyllingsgraden i vannmagsinene ligger langt under nivåene fra de siste år. Uke 25 i år var fyllingsgraden på 55,9 prosent. Og selv om selv meteorologene vegrer for å slå fast hvor mye nedbør vi kan vente oss fremover, ser det ikke ut til at godværet har tenkt å gi seg med det aller første.

Ønsker du å ta grep for å kutte kostnadene til oppvarming, er det smart å begynne allerede nå.

Varmepumper som utnytter energi fra berggrunn eller sjøvann er en av de mest miljøvennlige og lønnsomme måtene du kan varme opp boligen din. Salget av slike varmepumper er firedoblet de siste tre årene, ifølge Norsk Varmepumpeforening.

Det er også en kostbar affære, men beregninger viser at en enebolig som varmer opp rundt 250 kvadratmeter kan halvere strømforbruket sitt med en slik varmepumpe. Hvor mye du sparer, kommer an på ditt originale strømforbruk, men du vil kunne spare inn investeringen på sikt. Når den er nedbetalt, vil du kunne nyte godt av halverte oppvarmingsutgifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer