Grønne planter innendørs

Plantene du kan sette i et mørkt hjørne og glemme

Det er flere grønne planter som krever lite av deg for å overleve.

«FORGLEM MEG, VÆR SÅ GREI»: Zamioculcas, eller smaragdpalme som er et enklere navn på den grønne planten i hjørnet, er en skikkelig tøffing. Den tåler nemlig sol, skygge og tørke, så den kan du fint ta med deg hjem fra gartneriet og bare glemme. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
«FORGLEM MEG, VÆR SÅ GREI»: Zamioculcas, eller smaragdpalme som er et enklere navn på den grønne planten i hjørnet, er en skikkelig tøffing. Den tåler nemlig sol, skygge og tørke, så den kan du fint ta med deg hjem fra gartneriet og bare glemme. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Du bør ta vare på plantene dine. Det å stadig kjøpe planter er både dårlig økonomisk og lite bærekraftig ut ifra et miljøhensyn, sier agronom Anders Røyneberg til Dinside.no.

Røyneberg er aktuell med boka Plantelykke, hvor han deler sine beste tips om hvilke grønne planter du kan kjøpe, samt hvordan du steller og innreder med dem.

Selv har han over 100 planter i den lille leiligheten sin i Oslo, som han deler bilder av på Instagram-profilen sin @arcticgardener, med godt over 47.000 følgere. Han er også omtalt i en artikkel i det amerikanske magasinet Vanity Fair som et ledende navn innen «plantetrendsetting».

Dinside har tatt en prat med ham om hvilke grønne planter han anbefaler deg å kjøpe, enten du har grønne fingre eller ei, og i hvilke rom du vil sette vekstene.

Billige og bra planter

- Sats på de vanlige og utbredte plantesortene, mange av disse er klassikere som erfaringsmessig klarer seg godt som inneplante i Norge, sier Røyneberg.

Tips: Gullranke.

Kroton, Elefantfot og kaktuser er blant de billigste alternativene hos Plantasjen akkurat nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer