Plasma-TV er ut

HIFI: Hittil har plasma-TVene dominert på størrelsesfronten. Men nå kommer LCD-TVene på 40-tommer. Like slanke og lekre, men med bedre bilde. Og prisene vil gå nedover.

Publisert
Sist oppdatert

På TV-fronten har det vært plasma-teknologien som har fått mest blest de siste årene. Ikke så rart kanskje, hjemmekinoopplevelsen blir ekstra stor når du kan nyte spillefilmen på en tynn skjerm i størrelser på opp til 60 tommer. Men som alle vet, eller bittert erfarer: Det er dyrt å være først ute.

Prismessig er det knapt nok noen øvre grense på TV-fronten. Selv i dag finner du lekre plasma-TVer på 42 tommer til over 100.000 kroner. Generelt har imidlertid plasmaskjermene rast i pris, og det er ikke lenger uvanlig å finne 42-tommere til under 30.000 kroner. Klarer du deg med en 40-tommer er imidlertid spørsmålet om du ikke bør hoppe over plasma-teknologien og gå rett til LCD-skjermene.

Bedre bilde

Da DinSide, i samarbeid med Per S. Jørgensen fra Technews Norge testet kvaliteten på DVD-utgaven av Ringenes Herre-Ringenes brorskap, var det en 50-tommers plasma-TV fra Pioneer som sto i testanlegget.

Våre tre testdeltagere kommenterte alle at bildet på TVen var kornete sammenlignet med gode billedrørs-TVer. Kort fortalt: TVen var stor og rålekker, men vi ble skuffet over TV-bildet. Man forventer tross alt et plettfritt skue når plasmamodellen hadde en utsalgspris på nesten 130.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer