Plasma-TV er ut

HIFI: Hittil har plasma-TVene dominert på størrelsesfronten. Men nå kommer LCD-TVene på 40-tommer. Like slanke og lekre, men med bedre bilde. Og prisene vil gå nedover.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På TV-fronten har det vært plasma-teknologien som har fått mest blest de siste årene. Ikke så rart kanskje, hjemmekinoopplevelsen blir ekstra stor når du kan nyte spillefilmen på en tynn skjerm i størrelser på opp til 60 tommer. Men som alle vet, eller bittert erfarer: Det er dyrt å være først ute.

Også LCD-skjermene er slanke
Også LCD-skjermene er slanke Vis mer


Prismessig er det knapt nok noen øvre grense på TV-fronten. Selv i dag finner du lekre plasma-TVer på 42 tommer til over 100.000 kroner. Generelt har imidlertid plasmaskjermene rast i pris, og det er ikke lenger uvanlig å finne 42-tommere til under 30.000 kroner. Klarer du deg med en 40-tommer er imidlertid spørsmålet om du ikke bør hoppe over plasma-teknologien og gå rett til LCD-skjermene.

Bedre bilde

Da DinSide, i samarbeid med Per S. Jørgensen fra Technews Norge testet kvaliteten på DVD-utgaven av Ringenes Herre-Ringenes brorskap, var det en 50-tommers plasma-TV fra Pioneer som sto i testanlegget.

Våre tre testdeltagere kommenterte alle at bildet på TVen var kornete sammenlignet med gode billedrørs-TVer. Kort fortalt: TVen var stor og rålekker, men vi ble skuffet over TV-bildet. Man forventer tross alt et plettfritt skue når plasmamodellen hadde en utsalgspris på nesten 130.000 kroner.

Du vinner i lotto:

Hva kjøper du? (Avsluttet)
LCD-TV(50%) 1281
Projektor(27%) 685
Plasma-TV(13%) 341
Vanlig bilderørs-TV(7%) 167
Bak-projeksjons-TV(4%) 92
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Heldigvis varslet vår smugtitt på Sonys nye LCD-modeller om bedre bildekvalitet enn det plasmateknologien kan hoste opp. Og tror du LCD-skjermene er for små må du tro om igjen, 40-tommerne er på vei.

Inntil videre er derfor vårt råd klart. Har du tenkt å kjøpe ny TV i den øvre prisklassen bør du sammenligne Plasma og LCD-modellene før du bestemmer deg.

DinSide kommer forøvrig tilbake med tester av LCD-skjermene - følg med.

Trykk her for å se bilder av Sonys nye LCD-modeller.


De veiledende prisene fra Sony blir som følger:

  • 15-tommers 4:3: 7.995.-

  • 21-tommer 4:3 til 15.000.-

  • 23-tommer 16:9 til 20.000.-

  • 30-tommer 16:9 til 59.995.-

  • 40-tommer 16:9 til 69.995.-

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer