Plasmaduell: LG vs Medion

Drømmer du om en stor flat-TV får du nå de billigste 42-tommerne til rundt 20.000. De mer kjente merkene koster 30.000, og spørsmålet blir hva du får ved å legge 10.000 kroner ekstra på bordet. Vi har sammenlignet Medion og LGs nye modell.

Publisert
Sist oppdatert

Rik eller lønnsslave: Av de store flat-TVene vi hittil har testet er Sharps 37-tommers LCD-TV og Pioneers 50-tommers plasmaskjerm naturlige høydepunkter for deg som ikke lar deg skremme av veiledende priser på 55.000 og 90.000 kroner.

For de aller fleste av oss er det imidlertid uaktuelt å kjøpe TVer i denne prisklassen. I denne artikkelen sammenligner vi derfor Medion til 20.000 kroner, og LGs alternativ til 30.000 kroner, to modeller som var på testbenken samtidig.

Hva lønner seg?

Spørsmålet er selvsagt om 20.000 kroners kjøpet er greit, eller om Medion faller helt igjennom. Vi kan allerede her konstatere at det gjør den ikke, men forskjellene er likevel store. Hvorvidt de rettferdiggjør 10.000 kroner blir likevel opp til deg og størrelsen på din lommebok.

Like, men ulike

Som tabellen nedenfor viser er spesifikasjonene på TVene tilnærmet like.

Plassert side om side er det likevel klart at Medion-skjermen er størst. Målt direkte på det synbare TV-bildet har Medion 95,6 cm bredde mot LGs 94,2 cm, høyden er også på 55,5 mot 54 cm. Målt skrått over skjermen får vi dermed 109,9 cm, mot 107,7 cm i Medions favør. Ikke bare er Medion-TVen 10.000 kroner billigere, den gir deg altså også en større skjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer