Politiets eksempler

Hentet fra Politiets trusselrapport.

Publisert
Sist oppdatert

Trusler utløses som regel etter en langvarig konflikt, der årsaken til konflikten kan se ut til å komme i bakgrunnen. Ifølge rapporten blir handlinger som å «tette brønnen med gress» og «kline jord oppetter garasjeveggen» ofte konsekvensen.

Eiendomsgrenser

Fornærmede anmelder hyttenabo for å ha trakassert og ærekrenket ham og hans hustru. Den langvarige striden gjelder eiendomsgrenser. Mistenkte har revet ned gjerder, trukket opp trær og oppført seg aggressivt. Han har forsøkt å kjøre ned fornærmede. Han har truet med å sage ned hytta med motorsag, og revet opp kommunens grensemerker.

Støy

Mange nabokonflikter starter med at naboen gjentatte ganger har spilt høy musikk eller laget bråk til sjenanse for naboen. I det naboen klager til vedkommende som er ansvarlig for støyen, blir han eller hun truet:

Fornærmede har to ganger klaget på høy musikk. En natt blir han vekket av naboen som står utenfor døra klokka fire og sier: «Kom ut så skal jeg drepe deg, hvis ikke skal jeg sprenge døra inn til deg, og så skal jeg slå deg i hjel.» Fornærmede åpner forsiktig og ber ham slutte. En annen nabo ringer politiet. Fornærmede er blitt redd for å gå ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer