Poseløse støvsugere

Samsungs VCC8790 til topps i svensk test.

De fem beste poseløse støvsugerne (fra venstre) Samsung, Philips, Hoover, Dyson og Kärcher. Foto: Produsenten
De fem beste poseløse støvsugerne (fra venstre) Samsung, Philips, Hoover, Dyson og Kärcher. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av plunderet med støvsugerposer? Med en poseløs støvsuger slipper du den evinnelige jakten på støvsugerposer.

Det svenske testselskapet Smartson har testet ti poseløse støvsugere og Samsung VCC8790 stakk av med seieren med 23 av 25 mulige poeng. Smarte detaljer som fjernkontroll på håndtaket så man slipper å bøye seg for å skru den av og på, samt muligeter for regulering - og ikke minst automatisk instilling av effekt i forhold til underlaget er blant funksjonene som bidro til Best i test-stempelet. I tillegg er den lett å tømme og rengjøre, noe som er avgjørende, siden du ikke kan kaste posen lenger.

Pris: En ekstra bonus for oss nordmenn er faktisk at vinnermodellen er rimeligere her til lands enn i Sverige. Vi har blant annet sett den fra 1.682 kroner inkludert frakt, fra Deal.no.

Les hele testen på Smartson.se

Lite som skiller i topp

Får du ikke fatt i testvinneren der du bor (eller på nett) er det imidlertid ikke mye som skiller de fem beste. Philips ergo Fit FC9256 (cirka 2.800 kroner) følger hakk i hæl med 22 av 25 mulige poeng, og her trekkes de gode ergonomiske egenskapene i håntaket frem.

Nummer to Dyson DC29 animal har vi ikke funnet tilgjengelig i Norge, men søsterstøvsugeren DC29 allergy får du fra pixmania.no til rundt 2.400 kroner. Denne skal ha spesielt god oppsugingsevne, og fikk 21 av 25 mulige poeng.

Videre følger Kärcher DS5600 med 20 poeng og Hoover TCR 4238 011 med 19 poeng.

En rekke av modellene hadde fjernkontroll på håndtaket, slik at du slipper å bøye deg ned for å regulere styrken, slik som denne fra Philips. Foto: Philips
En rekke av modellene hadde fjernkontroll på håndtaket, slik at du slipper å bøye deg ned for å regulere styrken, slik som denne fra Philips. Foto: Philips Vis mer


Slik testet de

Smartson har testet støvsugerne på tregulv og på ulike typer tepper. De har støvsuget opp solsikkefrø, kokosmasse, mel med mer. De har så fått poeng for funksjoner, design, kvalitet, kapasitet og ikke minst hvor mye støvsuger en får for pengene. Det er verdt å merke seg at Dyson-støvsugeren var omtrent dobbelt så dyr i Sverige som i Norge, så den ville kanskje kommet noe bedre ut i testen med en lavere pris.

Smart: Er du en av dem som sliter med å huske hvilken type pose du skal ha når du endelig er i butikken? Vi har tidligere omtalt støvsugerposeabonnementstjenesten stovsugerposer.no Denne tjenesten har nå endret seg, men du kan fortsatt bestille støvsugerposer på nett fra Stovsugerposer.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer