Hvordan vaske bort deigrester

Posetrikset er gull på kjøkkenet

Enkelt, effektivt og utrolig smart!

UNNGÅ GRISERI: Deigrester kan bli skikkelig grisete å vaske av benken, men med posetrikset slipper du det! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du bakemester eller en som bare bryner deg på gjærbakst et par ganger i året vet du uansett at deigrester som har klistret seg på kjøkkenbenken kan være skikkelig grisete å få bort.

Bruker du en fuktig klut til å vaske av deigen vil den sannsynligvis klebe seg veldig, noe som gjerne gjør at kluten må skylles flere ganger, at deigrester tetter til vasken, og at kluten må gå rett i skittentøyskurven selv om den kunne blitt brukt litt lenger.

Men det er her det supersmarte posetrikset kommer inn!

Slik gjør du

Gamle deigrester kan bli som lim og rett og slett bli «umulig» å få bort, bekrefter Malin Skaar, rengjøringsekspert og forbrukeransvarlig hos Orkla.

Ikke bare kjøkkenbenken, men også oppvaskkosten blir veldig tilgriset når du bruker den til å vaske ren bakebollen.

- Vasker du over like etter du har bakt rekker ikke deigrestene å stivne.

- Men et tips som jeg ofte bruker selv er en plastpose utenpå oppvaskkosten og deretter vaske med den. Da slipper du deigrestene på kost og klut, sier Skaar.

Trikset hennes går som følger:

  • Finn frem en ren oppvaskkost
  • Fest en brødpose oppå selve kosten med strikk, håndtaket skal ikke dekkes til med posen.
  • Fukte kjøkkenbenken hvor deigrestene sitter fast med lunkent vann og en dråpe flytende oppvasksåpe
  • Så skrubber du i vei med oppvaskkosten til deigen har løsnet fra overflaten.
  • Samle sammen deigrestene med tørkepapir
  • Fukt en mikrofiberklut med vann og tørk av benken.

Kan også skrapes bort

Også Vibeke Scavenius, rengjøringsekspert og leder for markedsføring og kommunikasjon hos CityMaid, anbefaler plastposetrikset, særlig når deigrestene er fuktig.

- Men lar du deigrestene få tørke på benken, kan det også være effektivt å skrape den av med en plastskrape, tipser Scavenius.

- Har du ikke en børste tilgjengelig, kan du helle på litt varmt vann som kan ligge og løse opp seige deigflekker. Forsøk så å tørke av restene med litt kjøkkenpapir, og vask deretter over med en mikrofiberklut.

Deigrester i bakebollen kan du forsøke å få bort med å bruke en slikkepott først og deretter tørke av med tørkepapir, tipser Scavenius.

Som med så mye annet, er det alltid best å forebygge griseri:

- Ha gjerne en plastduk som sitter godt på bordet før du baker. Den kan du eventuelt bare ta inn i dusjen etterpå for å skylle av dersom det kun er et tynt lag med rester som sitter fast, råder eksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer