Posten innfører «pakkebokser»

Postens nye boks skal gjøre at folk kan hente pakker nærmere der de bor og ferdes.

NY POSTAUTOMAT: Konsernsjef Tone Wille poseres stolt ved den aller første «Pakkeboks»-automaten til Posten, i Oslo. Foto: Posten
NY POSTAUTOMAT: Konsernsjef Tone Wille poseres stolt ved den aller første «Pakkeboks»-automaten til Posten, i Oslo. Foto: Posten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Pakkeboks» er en selvbetjent og døgnåpen automat som skal gjøre det enklere for folk å hente pakkene sine. Den nye typen pakkeautomat går på batteri og kommuniserer med mottakerens telefon via blåtann.

Den kan plasseres utendørs og trenger verken strømtilførsel eller nettverkstilkobling. Denne teknologien skal Posten teste fram til juni i år.

- Jeg har store forventninger til de nye pakkeboksene. Posten er opptatt av å finne gode løsninger for å gjøre hverdagen enklere for folk. Tid er et knapphetsgode og kundene våre ønsker mer fleksibilitet, derfor er det viktig at vi tilpasser oss deres behov, sier konsernsjef Tone Wille i en pressemelding mandag.

I en e-post til Dinside skriver pressesjef i Posten, John Eckhoff, at kundene selv kan velge pakkeboks som leveringsmetode når de bestiller en vare på nettet.

«Dersom butikken har avtale med oss, kan de tilby Pakkeboks som et valgfritt alternativ. I likhet med for eksempel Post i Butikk eller hjemlevering», forklarer han.

Nærmere hjemmet

Den første «pakkeboksen» ble i dag satt ut i Oslo. I løpet av det nærmeste halvåret skal nærmere 100 flere plasseres i og utenfor hovedstaden. Da skal Posten samle seg erfaring og gjøre eventuelle forbedringer med tjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer