Potetmosposetrikset som redder middagen

Min bestemor laget posesuppe én gang. Bestefar kalte henne pulverheks, og så styrte hun unna Toro-posene resten av livet. Jeg skulle ønske hun kunne lest dette.

Pinnekjøtt i helgen? Sliter du med å få riktig kremete konsistens på rotmosen: Prøv potetmospulver. Kan kokkene, kan du! Foto: ELISABETH DALSEG
Pinnekjøtt i helgen? Sliter du med å få riktig kremete konsistens på rotmosen: Prøv potetmospulver. Kan kokkene, kan du! Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økt fokus på råvarer og matlaging kan gi selv den mest likegyldige prestasjonsangst en gang iblant. Til og med tacokrydderet skal vi lage selv, og både ferdigmat og halvfabrikata er fy-fy. Ihvertfall når vi inviterer til middag og fest.

Men selv de beste gourmetkokker jukser og tyr til halvfabrikata en gang iblant, om enn ikke slik du tror.

Julemiddagen kan du lage de mest usannsynlige steder, bare du vet hvordan: Slik lager du ribbe i mikroen og kalkun i oppvaskmaskinen

Det er greit å jukse litt

– Potetmospulver har reddet meg mange ganger, sier kokk ved Kulinarisk Akademi i Oslo, Espen Vesterdal Larsen.

Han er i ferd med å tilberede en treretters julemiddag for oss. Ribbe, pinnekjøtt og riskrem - og nysgjerrige matjournalister spør villig vekk om triksene som gjør ribben så sprø, og om man skal eller ikke skal bruke fårefett/sjy fra pinnekjøtt i kålrabistappen. (Svar: Henholdsvis: "Damp eller stek i vannbad" og "Ikke. Server heller sjyen ved siden av, så kan man forsyne seg selv om man vil.")

Så kommer den. Innrømmelsen. Og du hører skuldrene senke seg som julefreden i stuen. For i tillegg til fløte og en gulrot (for fargens skyld) har Vesterdal Larsen et lite triks i ermet, til dem som noen ganger opplever at mosen ikke riktig får den nærmest kremete konsistensen den skal ha: Potetmospulver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer