Praktiske apps for handymannen

Spesialverktøy er det vel ikke, men nyttig likevel!

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kalle iPhone og andre smarttelefoner for "telefoner" er egentlig veldig misvisende. Telefondelen er bare en liten del av apparatet, vi snakker om en bærbar datamaskin med ganske avanserte tilleggsenheter.

Blant de viktigste egenskapene er sensorer for bevegelse, posisjon, avstand og lys. Desssuten er mikrofonen også brukbar til andre ting enn samtaler, som måling av lydstyrke.

Når disse egenskapene kombineres med et velsmurt økosystem som legger til rette for utvikling, distribusjon og kjøp av programvare får man mengder av programmer - etter hvert kalt "apps" - som åpner for mange interessante bruksområder.

Støtte for de hendige?

Når man holder på med et mekkeprosjekt hender det ofte at man trenger visse måleverktøy som befinner seg på et helt annet sted. Da er det praktisk å kunne ta fram iPhone og laste opp en app som gjør jobben.

I andre situasjoner, når man skal beregne hva man trenger, er det kjekt å ha en spesialutviklet regnemaskin for hånden. Da slipper man å gå seg bort i den vanlige kalkulatoren eller måtte ty til hoderegnemaskinen som kanskje ikke er i topptrim når tallene blir mange og lange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer