Princess trekker servise

Interiørbutikken Princess trekker barneservise på grunn av giftige stoffer.

TREKKER BARNESERVISE: Princess-kjeden har solgt dette barneserviset både i butikk og på nett. Nå er det funnet for høye verdier av Melamin, som kan skade nyrene, og interiørkjeden trekker derfor barnesettet med umiddelbar virkning. Foto: Princess
TREKKER BARNESERVISE: Princess-kjeden har solgt dette barneserviset både i butikk og på nett. Nå er det funnet for høye verdier av Melamin, som kan skade nyrene, og interiørkjeden trekker derfor barnesettet med umiddelbar virkning. Foto: Princess Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interiørbutikken Princess har nylig sendt ut en melding om tilbaketrekking av barneserviser.

Det gjelder barnesettene Tilo og Olita.

Princess skriver på sine nettsider at produktene trekkes tilbake med umiddelbar virkning på grunn av funn av høye verdier av Melamin.

- Vi beklager sterkt det inntrufne, skriver Princess på sine nettsider.

Melamin kan skade nyrene

Melamin er et kjemisk stoff som brukes i produksjon av melaminplast og kan gjenfinnes i mat som følge av overføring fra matkontaktmaterialer, som for eksempel en kopp.

Ifølge Mattilsynet kan stoffet ha skadelig effekt på nyrene.

Produkter av melaminplast hvor overføringen av melamin overskrider den tillatte grensen, er ikke egnet for kontakt med mat.

For to uker siden skrev Dinside om noen andre kopper som også hadde for høye verdier av Melamin og som derfor også ble trukket fra markedet. Disse koppene var fra Lea interiør, også de solgt i mange forskjellige butikker innen interiør, bokhandel, hobby og te/kaffe-forretninger i hele Norge.

Ifølge Princess er det kun i koppen det er funnet forhøyet verdi av Melamin, men de skriver at de likevel velger å trekke tilbake alle delene i spisesettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer