Princess trekker servise

Interiørbutikken Princess trekker barneservise på grunn av giftige stoffer.

TREKKER BARNESERVISE: Princess-kjeden har solgt dette barneserviset både i butikk og på nett. Nå er det funnet for høye verdier av Melamin, som kan skade nyrene, og interiørkjeden trekker derfor barnesettet med umiddelbar virkning. Foto: Princess
TREKKER BARNESERVISE: Princess-kjeden har solgt dette barneserviset både i butikk og på nett. Nå er det funnet for høye verdier av Melamin, som kan skade nyrene, og interiørkjeden trekker derfor barnesettet med umiddelbar virkning. Foto: Princess Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interiørbutikken Princess har nylig sendt ut en melding om tilbaketrekking av barneserviser.

Det gjelder barnesettene Tilo og Olita.

Princess skriver på sine nettsider at produktene trekkes tilbake med umiddelbar virkning på grunn av funn av høye verdier av Melamin.

- Vi beklager sterkt det inntrufne, skriver Princess på sine nettsider.

Melamin kan skade nyrene

Melamin er et kjemisk stoff som brukes i produksjon av melaminplast og kan gjenfinnes i mat som følge av overføring fra matkontaktmaterialer, som for eksempel en kopp.

Ifølge Mattilsynet kan stoffet ha skadelig effekt på nyrene.

Produkter av melaminplast hvor overføringen av melamin overskrider den tillatte grensen, er ikke egnet for kontakt med mat.

For to uker siden skrev Dinside om noen andre kopper som også hadde for høye verdier av Melamin og som derfor også ble trukket fra markedet. Disse koppene var fra Lea interiør, også de solgt i mange forskjellige butikker innen interiør, bokhandel, hobby og te/kaffe-forretninger i hele Norge.

Ifølge Princess er det kun i koppen det er funnet forhøyet verdi av Melamin, men de skriver at de likevel velger å trekke tilbake alle delene i spisesettet.

Spisesettet består av fire deler.

IKKE BRUK DISSE: Spisesettene Tilo og Olita trekkes fra markedet med umiddelbar virkning, og du bør ikke bruke dem. Du får pengene igjen dersom du leverer det tilbake i butikken. Foto: Princess
IKKE BRUK DISSE: Spisesettene Tilo og Olita trekkes fra markedet med umiddelbar virkning, og du bør ikke bruke dem. Du får pengene igjen dersom du leverer det tilbake i butikken. Foto: Princess Vis mer

- Melamin er et vannavstøtende stoff som ofte brukes i plasttallerkener/skåler/kopper. Tester viser at produktet har en høyere grenseverdi enn det som er anbefalt for matkontaktprodukter, og derfor velger vi å trekke produktet, skriver Princess.

- For de av dere som har kjøpt dette produktet anbefaler vi ikke videre bruk. Alle som har kjøpt produktet anbefales å levere det tilbake til nærmeste Princess forretning, skriver de.

Kunder som leverer det tilbake vil få refundert kjøpesummen.

Spisesettene er produsert i Kina og importert til Danmark av selskapet Björna. Det er Princess -Gruppen AS som tar produktet inn til Norge fra Danmark og selger i alle Princess butikker i tillegg til sin nettbutikk

Tilbaketrekningen gjelder følgende vare

TILO bambus spisesett (blå med verktøy)

  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Princess-Gruppen AS
  • Produksjonssted: Kina
  • Varenummer/Item no.: 105022097 / 8071240167 (på pakningen)
  • Batch/Lot.nr.: EAN 7036772244871

OLITA bambus spisesett (rosa med ugle)

  • Virksomheten som kaller tilbake varene: Princess-Gruppen AS
  • Produksjonssted: Kina
  • Varenummer/Item no.: 105022096 / 8071230120 (på pakningen)
  • Batch/Lot.nr.: EAN 7036772244864

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer