Prisdryss til norsk design

Torsdag feiret designerne seg selv med nordens største seminar i designens tegn: Designdagen. Kveldens høydepunkt var Norsk Designråds overrekkelsesseremoni av Merket for God Design.

Publisert
Sist oppdatert

Kategoriene

Merket for God Design ble delt ut i følgende kategorier: Digitale løsninger, grafisk design, design for alle, unge talenter, industridesign, møbeldesign, tekstil- og konfeksjonsdesign - i tillegg til den gjeveste prisen av dem alle: Hedersprisen for God Design. Vi har sett nærmere på noen av dem.

Se den kule bildespesialen og les mer om produktene her!

Dobbelvinner

En av vinnerne i kategorien Unge Talenter, Kari Aandal, var også en del av teamet bak vinneren av den aller gjeveste prisen: Hedersprisen for God Design. Denne gikk til Helly Hansen for vannsportskoen Shorehike.

Det er verdt å merke seg de unge talentenes produkter ikke nødvendigvis er ferdigutviklet - og ikke satt i produksjon ennå.

Er du interessert i å ta disse produktene i nærmere øyensyn, kan du ta turen til Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. Der vil de fire vinnerarbeidene, samt 23 andre utvalgte arbeider fra designkonkurransen Unge Talenter 2004, være utstilt til 12. desember.

Uheldig prisdryss?

Under kveldens prisdryss var det imidlertid én ting som slo DinSides utsendte: Nettopp prisdrysset. Vi trodde vi skulle på en slags Oscar-utdeling, der noen hundre søkere ble kuttet ned til 50 nominerte, hvorav omtrent en tredjedel er vinnere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer