Boligpriser

Prisen på borettslagsboliger ned 1,2 prosent

Prisene på borettslagsboliger falt med 1,2 prosent i tredje kvartal, viser ferske tall fra Norske Boligbyggelag (NBBL). Men i én by går prisene opp.

BILLIGERE LEILIGHETER: Kun i Bergen har det vært prisoppgang for borettslagsboliger i tredje kvartal. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
BILLIGERE LEILIGHETER: Kun i Bergen har det vært prisoppgang for borettslagsboliger i tredje kvartal. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Tallene viser jevn nedgang over hele landet, bortsett fra i Bergen. Der har prisen på omsatte borettslagsboliger steget i tredje kvartal.

Prisene har flatet ut det siste året, og prisen er nå 0,7 prosent lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Dempet prispress på grunn av økt rente

– Det er nærliggende å tro at faktorer som renteoppgang, lavere befolkningsvekst og høy byggeaktivitet har bidratt til å dempe prispresset i boligmarkedet. Samtidig er det grunn til å understreke at prisene så langt i år har steget med 2,9 prosent, sier Thor Eek, administrerende direktør i NBBL.

Thor Eek, administrerende direktør i NBBL. Foto: NBBL
Thor Eek, administrerende direktør i NBBL. Foto: NBBL Vis mer

Hele prisstatistikken kan lastes ned i PDF-format her.

- Har vært overstimulert av lave renter

I forrige uke satte Norges Bank opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Siden den gang har en rekke banker satt opp sine utlånsrenter tilsvarende.

Det er ventet at renta skal opp flere ganger de kommende månedene, noe som også har fått Norges Eiendomsmeglerforbund til å forvente at boligmarkedet vil kjølne ytterligere.

– Boligmarkedet har i lang tid vært overstimulert av lave renter, derfor er tiden moden for en forsiktig normalisering av rentenivået nå som norsk økonomi er på vei opp, uttalte administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund i en tidligere sak omtalt her på Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer