Prisene fortsetter oppover

Men enkelte boliger faller i verdi.

Prisoppgangen flatet ut i september.  Foto: Kim Jansson
Prisoppgangen flatet ut i september. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene pleier å flate ut om høsten. De to siste årene har prisene falt kraftig, men etter en rekordlav rente og sterk boligprisvekst hittil i år, er det mange som venter at prisfesten skal fortsette en god stund til. September er en måned som kan vise hvilken retning markedet skal gå utover året, og nå har eiendomsmeglerbransjen fasiten klar:

Prisene var 0,1 prosent høyere i september enn i august i år. Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,6 prosent den siste måneden. Prisene er 4,3 prosent høyere enn samme måned for et år siden.

Prisene på eneboliger har steget 0,4 prosent fra august til september. Leiligheter steg med 0,1 prosent i den samme perioden.

Den eneste boligtypen som har gått ned i pris den siste måneden er delte boliger, som har hatt et prisfall på 0,7 prosent, noe eiendomsmeglerbransjen ikke synes er spesielt nevneverdig.

- Det er nesten ingen ting, sier Torbjørn Ek, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Boligpristallene for september blir lagt frem Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). Statistikken baserer seg på tall fra Finn.no og er utarbeidet av Econ Pöyry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.