Prisene på sjøboliger

Her ser du hva du må betale for en sjøbolig - fra Kristiansand til Tromsø.

Publisert
Sist oppdatert

Reisen vår starter i innerste Oslofjord, og ikke overraskende er det også her vi finner de høyeste prisene.

Oslo- Ser vi på leilighetsprosjekter i hovedstaden, har vi eksempelvis slike på Aker Brygge, på Rolfstangen, Lysaker Brygge og Tjuvholmen. Som minimum må du nok betale en kvadratmeterpris på 40.000-50.000 kroner. Er drømmen enebolig med strandlinje, vil prisen på den aller billigste man kan oppdrive nok ligge rundt 25 millioner kroner, forteller advokat Thorbjørn Ek.

Med disse tallene vil en treroms leilighet på 80 kvadratmeter altså minimum koste godt over 3,2 millioner kroner. Og sannsynligvis mer. For en sjekk av de nevnte leilighetsprosjektene viser at de fleste usolgte boligene har en kvadratmeterpris på 50.000-80.000 kroner. Det gir leilighetspriser på 4 millioner til 6,4 millioner kroner.

TønsbergVi legger oss bak danskebåten, og nyter at vi har vår egen lille skute å seile i. Når dansebandene begynner å bråke ombord, lar vi danskebåt være dansebåt, og legger heller kursen litt vestpå - inntil Tønsberg by. For her et det jo nydelig...

- Ønsker du en leilighet her i byen som ligger i første linje, må du nok regne med å betale fra rundt 35.000 kroner per kvadratmeter, og opp mot 50.000. Vanlige leiligheter koster rundt 20.000 kroner per kvadratmeter, så her er det altså nesten snakk om en dobling i prisen for å ligge i første rekke, forteller daglig leder i Exact Tønsberg, Jørgen Petterson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer