Prisene skal ned måned etter måned

Ekspertene er enige om hvilken retning boligprisene går.

Prisene skal ned måned etter måned
Publisert
Sist oppdatert

I dag presenterer eiendomsmeglerbransjen boligpristallene for juli. DinSide.no rapporterer direkte fra klokken 11.00.

I juni gikk boligprisene ned 1 prosent, og lite tyder på at den negative pristrenden har snudd den siste måneden.

- Med såpass mange usolgte boliger ute, og problemer med å selge nye prosjekter, tror vi at vi får en korreksjon nedover på boligprisene, sier senioranalytiker Erik Bruce i Nordea.

Bruce sier vi må regne med at prisene på boliger vil fortsette å falle utover høsten.

- Vi tror på videre fall måned etter måned, sier han.

Hva er boligen din verdt?

Tidligere denne måneden sa lederen i Norges Eiendomsmegelerforbund, Christian Dreyer, at meglerne mest sannsynelig må tvinge prisene ned for å få vekk det store overskuddslageret av boliger. Bruce i Nordea er helt enig.

- Selgere har vært avventende, men nå må de innse at prisene har blitt lavere enn ventet, sier han til DinSide.

Ikke shocking news

Boligekspert og partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, er heller ikke spesielt optimistisk når det gjelder boligprisutviklingen. Han sier det ikke vil være "shocking news" om prisene viser seg å ha gått ned et par prosent den siste måneden.

- Boligprisene går normalt ned i juli, og det vil forundre meg mye om juli i år skulle vise noe annet. Vi har gjort en sjekk på enkelte objekter og funnet ut at prisene på disse har endt i minus 2 prosent den siste måneden.

Bør du eie eller leie?

"Julireprise i boligmarkedet" er tittelen på invitasjonen fra Norges Eiendomsmeglerforbund. Tittelen kan tyde på at tallene som blir presentert i dag tilsvarer tallene for samme måned i fjor. Da gikk boligprisene ned 2,2 prosent, eller ned 0,3 prosent om man korrigerer for sesongvariasjoner.

Også tidligere år har prisene gått ned fra juni til juli. Fra 2004 til 2006 gikk boligprisene ned i fellesferiemåneden, mens sesongkorrigert gikk prisene i samtlige år opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer