Prisfall på eneboliger

Boligprisene falt med 0,5 prosent i høst, viser ferske tall fra SSB.

Eneboliger falt i pris, og trakk ned prisstatistikken for tredje kvartal i år.  Foto: Per Ervland
Eneboliger falt i pris, og trakk ned prisstatistikken for tredje kvartal i år. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene gikk i gjennomsnitt ned 0,5 prosent fra andre til tredje kvartal i år. De er likevel 6,7 prosent høyere enn for ett år siden, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er eneboliger som trekker ned. I snitt falt prisen på eneboliger med 1,7 prosent fra andre til tredje kvartal. Prisen på småhus (rekkehus, to- tre- og firemannsboliger) og leiligheter steg med henholdsvis 0,8 og 1,4 prosent.

Hvorfor faller SSB-tallene?

Det siste året har vi, måned etter måned, stort sett rapportert om en økning eller utflating av boligprisene. Da meglerbransjen la frem sin boligprisstatistikk for september, viste tallene at boligprisene steg med 0,3 prosent, og vi kunne melde at aldri før har norske boliger vært så mye verdt. Tilsvarende steg boligprisene med hele 2,5 prosent i august, men falt 1,5 prosent i juli.

Hvordan kan dette stemme?

Det er ikke bare å legge sammen og trekke fra månedstallene fra meglerbransjen. Prosentregning er litt mer komplisert enn det, men selv når vi tar hensyn til dette stemmer ikke resultatene helt overens.

- Datagrunnlaget vi bruker er mye av det samme, men metodene er litt annerledes. Vi vekter de ulike boligtypene litt forskjellig. Hos oss får for eksempel eneboliger litt større vekt, forteller Mona Takle, seniorrådgiver i SSB til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer