Prisfall på leiligheter

Har sunket 3,5 prosent på ett år.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene i mai var 0,6 prosent lavere enn i april 2008. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

De ferske boligpristallene ble lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF) i dag.

Sjekk hva boligen din er verdt

Prisene på eneboliger steg med 0,8 prosent fra april til mai i år. Prisene på delte boliger har ikke endret seg siste måned.

Prisene på leiligheter har gått ned 1,1 prosent den siste måneden, og er 3,5 prosent lavere enn for et år siden.

- Eneboliger og delte boliger går best, og det er ikke uventet. Leilighetene er betydelig vanskeligere å selge når volumet er så stort, sier Christian Dreyer, leder i NEF.

Fra desember til januar økte prisen på leiligheter med 2,1 prosent. Deretter har prisøkningen blitt mindre og mindre. I april kom første prisnedgang. Da sank leilighetsprisen med 0,1 prosent.

- Mindre leiligheter i byer synker i pris, og holder tallene nede. Tendensen har vært den samme måned for måned, sier partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye.

- Akkurat nå er det negativ psykologi og høy nervøsitet i boligmarkedet. Samtidig prøver mange boligkjøpere å være smarte, og å treffe bunnen. Vi hadde det samme i 2002-2003, hvor alle boligkjøperne plutselig kom ut samtidig. Våren 2009 risikerer vi at det smeller igjen, sa Øye på en boligkonferanse i helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer