Prisfallet bremser opp

Boligprisnedgangen fortsatte i desember, men ikke så ille som mange hadde fryktet.

Prisfallet bremser opp
Publisert
Sist oppdatert

Boligpristallene for desember ble lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) i dag. Den viser en nedgang på 0,1% fra november til desember. Og selv om mange hadde fryktet at den hadde falt mer, var dette i tråd med eiendomsmeglerbransjens egne forvnetninger, i følge E24.

Verre har det gått med OBOS-leiligheter. Her har det vært en nedgang på 4,7% siden november. Nå er prisene snart på 2005-nivå.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 25.595 kroner for OBOS-leiligheter solgt i desember. Snittprisen for hele 2008 var 29.346 kroner. Det er et fall på 5,6 prosent i forhold til 2007, men det var spesielt på slutten av året fallet ble markant, i følge NA24.

Hvor mye er boligen din verdt?

Har slitt lenge

Det har lenge vært lunkent i boligmarkedet, og mange har spådd at markedet vil bli enda kaldere i fremtiden.

I november i år ble det bare solgt 2.826 boliger. Det er en nedgang på 46 prosent sammenliknet med samme måned for et år siden.

- Liknende stopp i boligsalget tror jeg ikke vi har sett maken til, sa nestleder i EFF, Thorbjørn Ek da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer