Prisforskjell: 356.875 kroner

Det lønner seg å hente inn tilbud og ikke minst følge dem opp. Ser noe rart ut, er det gjerne det.

Det lønner seg å sjekke priser når du flytter. Stusser du over noe, ta en telefon og sjekk; og be gjerne om rabattt.  Foto: Colourbox.com/Per Ervland
Det lønner seg å sjekke priser når du flytter. Stusser du over noe, ta en telefon og sjekk; og be gjerne om rabattt. Foto: Colourbox.com/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det fikk Leif-Arild Aaøyen erfare. Han skulle bestille flytting av et flyttelass på rundt 30 kubikkmeter fra Jevnaker til Rognan, omtrent 110 mil. Pristilbudene han fikk inn varierte fra drøye 10.000 kroner til 367.000 kroner. Inkludert merverdiavgift (mva), men ekskludert forsikring.

Skal du flytte? Ikke gå i disse fellene!

Trykkfeil

At det er store prisforskjeller mellom de ulike byråene er det liten tvil om, men så store som den over, må skyldes en feil. Virker noe uforholdsmessig dyrt - eller billig, kan det lønne seg å ta en telefon for å sjekke om den prisen de har gitt deg virkelig stemmer.

– 367.000? Da har damene skrevet feil. Det er ikke jeg som skriver tilbudene, jeg bare priser dem, sier Jarl Arne Andersen i Vinjes Transport til DinSide.

Når han søker i sitt system, finner han en pris på 21.000 pluss mva, ikke 294.000. Dette er likevel et godt hakk over det foreløpig rimeligste tilbudet på 8.500 + mva.

– 8.500 - det er jo useriøst. Det er latterlig å gi en slik pris, sier Andersen. Han forklarer at man bør være på vakt i flyttebransjen, og advarer mot useriøse firma som gir unaturlig lave priser. Det er viktig å sjekke firmaene, og gå litt grundigere til verks enn å se på nettsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer