Prisforskjell kommunale gebyrer: 11.743 kroner

Fløværinger betaler tre ganger mer i kommunale gebyrer enn siddiser.

BILLIGST I LANDET: Stavanger kommune er billigst i landet når det kommer til kommunale gebyrer. Foto: Marte Kopperud/Innovation Norway
BILLIGST I LANDET: Stavanger kommune er billigst i landet når det kommer til kommunale gebyrer. Foto: Marte Kopperud/Innovation Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stavanger har landets laveste kommunale gebyrer. Der slipper innbyggerne unna med en totalpris på 5.485 kroner. Dette er avgifter for vann, kloakk, renovasjon og feiing.

Det er mye verre å bo i Flå kommune. Der krever kommunen fløværingene for 17.228 kroner i samlede kommunale gebyrer hvert år.

Differansen mellom billigste og dyreste kommune når det kommer til kommunale avgifter er 11.743 kroner. Årsavgiften i Flå er altså tre ganger høyere enn i Stavanger: Siddisene bruker altså tre år på å betale samme beløp i kommunale avgifter, som fløværinger må ut med hvert år.

Her kandu se landets ti billigste og ti dyreste kommuner når det kommer til kommunale gebyrer.

Alle landets kommuner

Statistisk sentralbyrå har kartlagt kommunale gebyrer i alle landets kommuner, på oppdrag fra Huseiernes Landsforbund. For første gang er det samlet inn tall fra absolutt alle landets kommuner. Dette presenteres i rapporten Kommunale gebyrer for vann, avløp, renovasjon og feiing 2010, utgitt av Huseiernes Landsforbund.

Finner du ikke kommunen din blant de ti billigste eller de ti dyreste? Du kan selv sjekke prisene i rapporten fra Huseiernes Landsforbund, som vi har lenket til ovenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer