Prishopp på ettroms

Husleie på ettromsleiligheter har økt med hele 9,6 prosent det siste året.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette viser Statistisk sentralbyrås (SSB) ferske leiemarkedsundersøkelse.

- Vi ser en trend, der folk får dårligere råd, og blir nødt til å jenke på standarden, sier Lars Aasen, daglig leder i Leieboerforeningen til DinSide.

Som et resultat av dette blir etterspørselen sterkest på de minste og billigste boligene.

- Det har jo vært et mål om å fjerne ettromsboliger, som har blitt sett på som "uverdige boliger", men nå ser vi at flere blir nødt til å gå ned i standard.

Gjennomsnittlig husleie økte med 5,7 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år, og en gjennomsnitts leiebolig koster nå 5.090 kroner i måneden. Toromsleiligheter økte minst, men også her har husleien økt med 4,2 prosent.

Les også: Varsler krise for leietakere

Studenter fortviler

Studiestøtta har stått stille siden 2001, samtidig som leieprisene har skutt i været, og naturlig nok, reagerer studentenes interesseorganisasjoner.

–Vi er svært bekymret for studentene. I dag bruker vi allerede over halvparten av studiefinansieringa på husleia, og nå blir det enda trangere å være student, sier lederen i Norsk Studentunion, Ingvild Reymert i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer