Hageslanger og tilbehør

Prissjekk: her er hageslangen billigst

Vi sjekket prisene på hageslanger og tilbehør i seks butikker.

Det finnes langt mer du kan gjøre enn å bare finne fram hageslangen. Hageblogger Anne Havåg Holter-Hovind gir deg tipsene. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra Maxbo. Se nederst i saken.

Hagesesongen er i gang for fullt og mange flokker til butikkene på jakt etter hagemøbler, hageredskaper, blomster, planter, griller og utstyr som trengs for å pynte opp i hagen.

Nysådd eller nylagt plen og blomster må vannes, og da er det kanskje praktisk med en hageslange selv om også en vannkanne ofte gjør susen for mindre oppgaver.

Derfor gjennomførte vi en prissjekk for å finne ut av hvor du får tak i hageslanger og nødvendig utstyr til en rimelig penge.

Slik gjennomførte vi prissjekken

Vi sjekket priser og utvalg på hageslanger, krantilkobling, slangetilkobling, strålepistol og strålerør.

Vi sjekket i hovedsak prisene på Gardenas Classic- og HighFlex-slanger og utstyr, ettersom de fleste kjedene har et godt Gardena-sortiment. Vi tok også med rimeligere alternativer som kjedene fører selv.

Butikkene vi sjekket var Clas Ohlson, Felleskjøpet, Jernia, Maxbo, Montér og Plantasjen.

Prisene ble hentet inn 9. juni 2021.

Hageslanger

Produktene vi sjekket var Gardena Classic og HighFlex i ulike lengder og størrelsene 1/2" og 3/4". Vi tok samtidig med prisene på billigste produkt i denne kategorien i de tilfellene der butikkene førte egne produkter.

Som du kan se i tabellen under, har Felleskjøpet og Maxbo et veldig godt utvalg av hageslanger fra Gardena, mens det skorter litt hos Montér og Clas Ohlson. De to sistnevnte har uansett konkurransedyktige priser på de produktene de har tilgjengelig, og begge selger rimelige alternativer til Gardena.

Felleskjøpet har både et godt utvalg og konkurransedyktige priser, viser vår prissjekk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Felleskjøpet har både et godt utvalg og konkurransedyktige priser, viser vår prissjekk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Felleskjøpet har både et godt utvalg og blant de laveste prisene på samtlige hageslanger, mens Maxbos priser er blant de høyeste.

For eksempel er Gardena Classic 20 meter 3/4" 150 kroner dyrere hos Maxbo enn Felleskjøpet, mens HighFlex-slange på 50 meter, også det 3/4", er 500 kroner dyrere.

Gardena Classic Set består av en slange på 20 meter og 2 slangekoblinger. Her selger blant annet Montér et alternativ til 99,90 kroner under Q-Garden-varemerket.

Tilbehør

Når du skal ha hageslange kommer du ikke uten tilbehør. Er det første gang du kjøper, trenger du én krankobling for å koble slangen mot utekrana, to slangekoblinger for å koble til kran og tilbehør, og det kan også lønne seg med et strålerør eller strålepistol avhengig av bruk.

Vi sjekket prisen på både slangekobling uten og med vannstopp. Fordel med vannstopp er at vannet kuttes når du kobler slangen fra krana eller en pistol. Skal du for eksempel bytte strålepistol mens du vanner eller vasker, slipper du å skru av krana dersom du har en slangekobling med stopp.

Krankobling og slangekobling, gjerne med vannstopp, er et must. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Krankobling og slangekobling, gjerne med vannstopp, er et must. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Her fant vi det meste hos samtlige, men hos Montér manglet startsettet, men kjeden selger et alternativ under Q-Garden som er et eget varemerke. Startesett består av krankobling med adapter, slangekobling, vannstopp og munnstykke, og er en grei og rimelig pakke som passer godt i tospann med hageslangen.

Blant Gardenas modeller er det totalt sett Montér og Felleskjøpet som er rimeligst, mens Clas Ohlson, samt Montér, selger alternative produkter til en enda rimeligere penge.

Felleskjøpet er godt fornøyde med funnene i prissjekken.

– Det er hyggelig å komme godt ut i slike målinger. Felleskjøpet er en faghandel for både landbruksprodukter til bonden og innen hage og kjæledyr for en bred kundegruppe. Vi er opptatt av å ha godt utvalg, gode produkter og konkurransedyktige priser, skriver Thomas Skjennald, kommunikasjonssjef i Felleskjøpet, i en e-post til Dinside.

Overfor Dinside sier Jernia at de i år ikke har valgt å prioritere HighFlex-slangene til Gardena.

– Gardena har et bredt utvalg av hageslanger og de ulike kundene (kjedene) til Gardena kan velge ulike satsningsprodukter som igjen kan reflektere prisen til forbrukerne. For Jernia sin del har vi for eksempel i 2021 ikke valgt å prioritere Highflex slangene fra Gardena, skriver Pål Strømberg. Han er kategoriansvarlig i Jernia.

Maxbo er fornøyd med at testen viser at de har et godt utvalg, men at de har sovet litt i timen når det gjelder prissetting av enkelte produkter.

– Som faghandel på sesongprodukter så er det viktig for Maxbo å ha et bredt sortiment med kvalitetsmerker og til en konkurransedyktig pris. Testen bekrefter at vi har et godt utvalg for hageslanger og tilbehør. Når det gjelder pris så er dette produkter som må følges opp og justeres manuelt gjennom sesongen og her ser vi at vi har sovet litt i timen for enkelte av produktene. Disse justeres nå til et mer konkurransedyktig prisnivå både i nettbutikk og i varehus. Takk for påminnelsen, skriver Eirik Grønlie, markedsdirektør i Løvenskiold Handel, i en e-post til Dinside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer