Hvordan rengjøre vaffeljernet:

Prøv en vaskevaffel!

En vaskevaffel gjør susen - men du bør ikke spise den!

VASK MED VAFFEL: Vaskevaffelen består av mel, vann og salt. Den er ikke giftig å spise, men smaker nok ganske salt ... du bør nok satse på en ordentlig vaffel. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Vaffelfredag, vaffelfrokost og vaffelkos. Vaffel med ost, vaffel med syltetøy og vaffel med salami. Grove vafler, fine vafler, hverdagsvafler, festvafler, ostevafler og rømmevafler ...

Vi tipper at det finnes (minst) ett vaffeljern i de aller fleste hjem, og at dette er i jevnlig bruk.

Men når renset du vaffeljernet ditt sist?

Kan vaffeljernet bli helt rent?

Har du et gammel og godt brukt vaffeljern, kan du i verste fall oppleve at røra setter seg fast i vaffeljernet under steking. Og det selv om man smører det med olje eller fett.

Også med et nyere vaffeljern er det fort gjort å få en del fastsvidde rester etter tidligere vaffelsteking.

For å se om vi kan få det gamle vaffeljernet til å fungere bedre, har vi testet ut en egen vaskevaffel til å rense det med.

I videoen over kan du se hvordan det gikk – eller lese videre om du foretrekker det skrevne ord.

Dette er en vaskevaffel

En vaskevaffel består av mel, salt og vann. Du tar 0,5 desiliter vann, 1 desiliter mel og 2 spiseskjeer salt, og rører sammen til en litt tykk, seig deig. Syns du røra bli litt vel tykk, har du i litt mer vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer