Fjerne skjolder på dusjvegg

Prøv tannkrem på dusjveggen!

Tøffe skjolder og fettflekker på dusjveggen? Vi testet tannkrem-trikset.

TANNKREM-TRIKSET: Det er flere midler du kan bruke i forsøket på å fjerne såperester, fettflekker og skjolder på dusjveggen. Det er her tannkrem-trikset nevnt på Gizmodo.com kommer inn. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Såperester, fettflekker og skjolder har en tendens til å sitte som støpt på dusjveggen. Det er flere midler du kan bruke i forsøket på å fjerne dette, men ofte hender det at spor av flekkene sitter igjen på glasset.

Det er her tannkrem-trikset kommer inn.

Vi har selvsagt testet det!

Glasspray kan gjøre vondt verre

Men først må vi høre med ekspertene: Enkelte opplever at et vanlig rengjøringsmiddel som glasspray faktisk er med på å danne flere skjolder på overflaten. Hvorfor skjer dette?

Én av årsakene er at du glemmer å fjerne støv fra overflaten før du sprayer på glassprayen, ifølge Egle Rabikaite, ansvarlig for opplæring og kvalitet i rengjøringsfirmaet Freska.

- For å unngå at glasspray gjør vondt verre, bør du først gå løs på glassflatene med en tørr svamp i minst to runder før du påfører glasspray og starter på pussingen, sier Rabikaite.

En annen ting er at glassprayen kan inneholde et element som skal fungere som «shine» for matte områder, forteller Line Mercedes Åramnes, leder kvalitet og utvikling hos rengjøringsselskapet CityMaid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.