Prøvemal: Slik fant hun riktig lillafarge

Det er stor forskjell på fargeprøven du ser i butikken - og hvordan fargen ser ut når den kommer opp på veggen hjemme hos deg.

Elin Fugelsnes ønsket å fargesette gangen slik at den passet bedre sammen med kjøkken og stue. Hun landet op S4040-R50B. Foto: Per Ervland
Elin Fugelsnes ønsket å fargesette gangen slik at den passet bedre sammen med kjøkken og stue. Hun landet op S4040-R50B. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som vet akkurat hva du vil ha og hvordan du vil ha det hjemme - eller trenger du litt mer tid for å finne frem til de riktige løsningene?

Elin Fugelsnes i Oslo ønsket å sette farge på gangen sin, men det tok tid å knekke fargekoden, komme frem til riktig variant.

- Da jeg flyttet inn så gangen rimelig grei ut, men etter at jeg malte kjøkkenet, skilte den seg veldig ut og hvitfargen så skitten ut i forhold. Så malte jeg stuen også, da måtte noe gjøres, sier Fugelsnes til DinSide.

Hun vurderte først å friske opp hvitfargen, men fant ut at hun hadde lyst på noe litt mer spenstig.

- Jeg ønsket å finne en farge som passet til grønnfargen på kjøkkenet, og da ble det lilla. Lilla og grønt er favorittfargene, så da tenkte jeg at jeg skulle ta en sjans.

Inspirasjon: I denne leiligheten er alt lilla

I butikkDa Fugelsnes kom i butikken, var det plustelig ikke så innlysende lenger. For hvilken lillafarge skulle hun velge?

- Jeg hadde mest lyst på en mørk nyanse, men var redd for at det skulle bli for mørkt, fordi gangen er liten. Så kom jeg på at det er mange dører i gangen, og ikke så store flater som skal males, så jeg gikk for en dyp nyanse jeg likte godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer