Prut på boligens ligningsverdi

Neste år oppjusteres ligningsverdien på de fleste boliger, men det er ingen grunn til å ikke prute på ligningsverdien i år.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil skjerpe formuesskatten på boliger og fra neste år innføres nye regler for fastsetting av boligens ligningsverdi. Markedsverdien skal i langt større grad enn tidligere legges til grunn, og i hovedtrekk vil dette si at ligningstaksten vil øke i byene - men kanskje falle noe i utkantstrøk.

Les også: Må du rapportere inn for lav ligningsverdi?

Men for årets selvangivelse gjelder fortsatt gamle regler, ifølge Gry Nilsen, advokat og fagansvarlig skattefaglig avdeling i Skatttebetalerforeningen.

- Alle vil få en 10 prosent økning fra i fjor for både hytte og fritidseiendom, men utover dette gjelder de vanlige grensene. Overstiger dette 30 prosent av vanlig markedsverdi, vil du kunne få satt ned ligningstaksten, sier Nilsen til DinSide.

Les mer: Slik pruter du på boligens ligningsverdi.

Spør naboen

Vi har tidligere rådet dem som tror de har for høy ligningsverdi på boligen, og er i en formuesskatteposisjon, å sjekke med naboer hva deres ligningstakst er. For kan du dokumentere at tilsvarende boliger i nabolaget har en langt lavere ligningsverdi enn din - kan du prøve å argumentere for at også din skal settes ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer