Oppussing av bolig

Pusse opp selv? Unngå tabbene!

Interiørarkitekten gjorde en gigabrøler da han pusset opp egen leilighet.

PUSSE OPP SELV: Det er mye du selv kan gjøre når du skal pusse opp hjemme. Men det er særlig én ting du bør passe på før du går i gang. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
PUSSE OPP SELV: Det er mye du selv kan gjøre når du skal pusse opp hjemme. Men det er særlig én ting du bør passe på før du går i gang. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Jeg har fått henvendelser fra fortvilte mennesker som selv har satt igang riving og oppussing uten å tenke over konsekvensene.

Det forteller Bernt-André Pedersen, interiørarkitekt ved Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (MNIL), til Dinside.

Men selv en garvet fagperson kan gjøre feil, noe Pedersen fikk erfare da han pusset opp sin egen leilighet.

Her advarer ekspertene mot tabbene du bør være obs på før du går i gang med oppussingen hjemme.

- Vannet fosset ut på kjøkkenet

Interiørarkitekten har pusset opp og flyttet flerfoldige ganger. I en av leiligheten pusset Pedersen opp kjøkkenet, og han gjorde mesteparten selv.

Det eneste som gjensto, var å koble til blandebatteriet:

- Jeg hadde ordnet med rørlegger, og han skulle skru av hovedkranene i kjelleren. Vi gikk begge to ned i kjelleren, og fikk problemer med en lekk hovedkran, så vi brukte ganske langt tid før vi kom opp i leiligheten i fjerde etasje igjen. Der stod vannet og fosset ut av krana på kjøkkenet.

- Hverken jeg eller rørleggeren hadde tenkt på å stenge krana før vi satt på hovedkranen i kjelleren. Resultatet kan en bare tenke seg!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer