– Putt sølvtøyet i oppvaskmaskinen

Jo mer du bruker sølvet, jo mindre jobb er det å holde det blankt.

Jo oftere du bruker sølvtøyet og vasker det, jo mindre jobb blir det for deg å holde det blankt, sier Martine Marthinsen. Her ved et for anledningen pent dekket frokostbord. Foto: Per Ervland
Jo oftere du bruker sølvtøyet og vasker det, jo mindre jobb blir det for deg å holde det blankt, sier Martine Marthinsen. Her ved et for anledningen pent dekket frokostbord. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sølvtøy. Det er litt som med bunaden. Vi tar det frem til de litt ekstra festlige anledningene; jul, konfirmasjon, dåp og 17. mai. Det er sannsynligvis det dummeste vi gjør. For ifølge Martine Marthinsen, markedssjef og femte generasjon i sølvvareprodusenten Th. Marthinsen, er det smarteste du gjør å bruke det sølvtøyet du har så ofte du kan.

Du trenger heller ikke være redd for at daglig bruk vil bety timesvis med nitid pussing. For det å gnikke løs på sølvet er faktisk det dummeste du gjør!

– Det er når sølvtøyet blir liggende i en skuff at det oksiderer. Jo mer du bruker det, jo mindre tid trenger du å bruke på å holde det blankt, sier Marthinsen til DinSide.

Les også vår test av tre ulike sølvpussemidler og -metoder

Putt det i maskinen

Den beste måten å vaske sølvtøy på, og å holde det blankt, er nemlig å bruke det ofte, og vaske det i oppvaskmaskinen.

– Det eneste du bør passe på er å holde sølv og stål atskilt. Blir det stående inntil hverandre kan du få mørke flekker på sølvet, sier Marthinsen. Du trenger ikke kjøre separate maskiner, men sette sølv og stål i hver sine kammer i bestikkurven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer