QPV som PC-skjerm og ved HD-klipp

Med en oppløsning på 852/480 er ikke dette noe førstevalg til PC-bruk. Etter å ha koblet til PCen via DVI-inngangen fikk vi likevel surfet på nettet, spilt dataspill og sett på HD-klipp, dette var faktisk ikke så verst.

Publisert
Sist oppdatert

Vårt utgangspunkt er enkelt: Vet du at du kommer til å bruke TVen mye som PC-skjerm bør du heller kjøpe en LCD-TV, det vil gi deg et langt bedre og ikke minst flimmerfritt bilde. Likevel: For mange glade amatører vil nok denne TVen dekke behovet.

Surfingen ble aller best når vi satte skjermkortets oppløsning på 800/600, men også 1024/768 fungerer tålelig bra. Til vanlig word-skriving blir det riktignok litt slitsomt, men til spilling i stua duger det. Her må du altså se an hva du egentlig trenger.

HD-signaler

TVens oppløsning er ikke høy nok til å spille av HD-materiale uten at bildet må nedskaleres ganske kraftig. Vi var derfor spent på om prøveklippene fra WMV HD Content Showcase ville bli vist i det hele tatt.

Det gjorde de.

Nå fikk vi kun testet klippene som lå ute i 720p, men de ble faktisk vist helt greit. For de som aldri har sett ”ekte HDTV” tror vi dette vil se meget bra ut.

Det er likevel ingen tvil om at nedskaleringen gjør at du mister den helt store a-ha opplevelsen. Det er spesielt fargespekteret og selve dybden i bildet, som er helt enormt bra på rene HD-skjermer, vi savner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.