RÅD: Bruk profesjonelle

Å kjøpe bolig i utlandet er mer komplisert enn å kjøpe her hjemme. Her er noen råd.

Publisert
Sist oppdatert


 • Bruk tid. Mange drar én tur til Syden, ser en fin strand, og bestemmer seg for å kjøpe. Meglerne anbefaler å ta flere turer til området før du bestemmer deg. Se på beliggenheten, byene, folkene, kulturen, klimaet og restaurantene for den slags skyld.

  Er dette et sted du kunne tenke deg å komme tilbake til år etter år?

 • Velg et norsk firma. Du kan både kjøpe boligen direkte av utbygger i det aktuelle landet, eller av en utenlandsk megler. Men Huseiernes Landsforbund anbefaler deg å gå gjennom et norsk mellomledd. Flere norske selskap og meglere selger bolig i utlandet til samme pris som hvis du kjøper den av utbygger.

  Sjekk alltid om selskapet du kjøper av er forsikret.

 • Sett deg inn i reglene. Det er viktig å finne ut hvilke arveregler, skatteregler og utleieregler som gjelder i det landet du kjøper. Det er også viktig å finne ut om Norge har en skatteavtale med det aktuelle landet.

  Kjøper du gjennom en norsk megler, får du opplysninger om dette.

 • Faste utgifter. Finn ut hvor store de faste utgiftene på leiligheten blir. Det varierer mye fra land til land.

  Hvor kan du låne? Når du kjøper bolig i utlandet, kan du vanligvis ikke ta opp lån i en norsk bank med sikkerhet i den utenlandske boligen. Men har du en nedbetalt eiendom i Norge, kan du låne med sikkerhet i denne boligen. Ellers kan du ta opp lån i en bank i det landet du kjøper bolig, dette er vanligvis uproblematisk.

  (Kilde: Huseiernes Landsforbund, Skattebetalerforeningen og ulike meglere som formidler boliger i utlandet.)

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer