Rådyrt for TV-slaven

PARABOL: Det er dyrt å fråtse i TV-kanaler fra Viasat og Canal Digital. Se hva selskapenes toppakker koster deg i løpet av tre år, og sjekk om din dekoder vil virke etter sommerferien.

Publisert
Sist oppdatert

Med egen parabol kan du sitte i godstolen og nyte TV- og radiostasjoner fra hele Europa. I tillegg kan du kaste programbladet. Elektroniske programguider holder deg nemlig oppdatert om TV-programmene på de ulike kanalene.

Men her er det ikke bare NRK-lisensen som svir. Vil du ha selskapenes topp-pakker må du være forberedt på at moroa koster. Du finner totalprisene for Canal Digitals Entertainpakke, og Viasats Gullpakke ved å trykke på lenkene øverst til høyre.

Gjør piratene at du må kjøpe to dekodere?

Canal Digital og Viasat har hvert sitt kodesystem. Canal Digital bruker Conax og Viasat bruker Viaccess.

For å unngå å bli låst til enten Canal Digital eller Viasat, har derfor mange kjøpt seg en dekoder som leser programkortene til begge selskapene. På grunn av det store antallet piratkort på markedet, har imidlertid Viasat bestemt seg for å endre kodesystem til videoguard.

Det kan gjøre det vanskeligere for deg som i dag har en dekoder som takler begge systemene.

- I løpet av første halvår vil vi gå over til kodesystemet videoguard, bekrefter Kjell Petter Olsen hos Viasat. Målet er altså å få bukt med piratkortene, som er et stort problem for oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer