Rådyrt for TV-slaven

PARABOL: Det er dyrt å fråtse i TV-kanaler fra Viasat og Canal Digital. Se hva selskapenes toppakker koster deg i løpet av tre år, og sjekk om din dekoder vil virke etter sommerferien.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]
[Ugjyldig objekt (NAV100667)]
[Ugjyldig objekt (NAV)]
[Ugjyldig objekt (NAV100667)]

Med egen parabol kan du sitte i godstolen og nyte TV- og radiostasjoner fra hele Europa. I tillegg kan du kaste programbladet. Elektroniske programguider holder deg nemlig oppdatert om TV-programmene på de ulike kanalene.

Men her er det ikke bare NRK-lisensen som svir. Vil du ha selskapenes topp-pakker må du være forberedt på at moroa koster. Du finner totalprisene for Canal Digitals Entertainpakke, og Viasats Gullpakke ved å trykke på lenkene øverst til høyre.

Gjør piratene at du må kjøpe to dekodere?

Canal Digital og Viasat har hvert sitt kodesystem. Canal Digital bruker Conax og Viasat bruker Viaccess.

For å unngå å bli låst til enten Canal Digital eller Viasat, har derfor mange kjøpt seg en dekoder som leser programkortene til begge selskapene. På grunn av det store antallet piratkort på markedet, har imidlertid Viasat bestemt seg for å endre kodesystem til videoguard.

Det kan gjøre det vanskeligere for deg som i dag har en dekoder som takler begge systemene.

- I løpet av første halvår vil vi gå over til kodesystemet videoguard, bekrefter Kjell Petter Olsen hos Viasat. Målet er altså å få bukt med piratkortene, som er et stort problem for oss.

- Alle Viasatkunder som sitter på godkjente mottagere vil få en gratis oppdatering til det det nye kodesystemet. De mottagerne vi godkjenner er:

  • Nokia 220, Nokia 9802, og Nokia 9902

  • Triax DSI 350TX, og DSI 354TX

  • Strong FRP 8700

  • Thompson DSI 35TH

  • Sagem SD 4150

  • Humax VACI 5350, og

  • Pace DS420NV, som er den første rene Videoguard mottageren, sier Olsen.

Hva betyr det for deg?

Kjøper du en mottaker som både har Conax og Viaccess innebygd i dag, så vil du sannsynligvis ikke kunne se Viasat på den nye mottakeren din til høsten. I verste fall kan det bety at de som i fremtiden vil se TV fra begge leverandørene må belage seg på å ha to mottakere.

Er du på jakt etter en ny dekoder akkurat nå, bør du derfor dobbeltsjekke med fagforhandleren at den takler både Videoguard og Canal Digitals system.

Hva synes du om selskapenes kundebehandling, har du ris eller ros? Fortell oss hva du mener i diskusjonsgruppen nedenfor.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer