Rådyrt søppel

Det er ikke bare-bare å bli kvitt ting man ikke trenger. Men hvordan blir man kvitt skrapet til lavest mulig pris?

Publisert
Sist oppdatert

Om du har felt 14 trær i hagen, pusset opp eller ryddet på loftet spiller forsåvidt liten rolle. Problemet er i utgangspunktet det samme: Du har en stor haug med søppel du ønsker å bli kvitt. Hvordan gjør du det på billigst mulig måte?

Avgift på fyllingen

Det er dessverre ikke bare å troppe opp på den lokale søppelfyllingen med rusk og rask. Ulogisk som det vel kan høres ut: Du må betale for å levere fra deg søppelet ditt. Prisene varierer fra kommune til kommune, fra søppelfylling til søppeflylling. Det lønner seg å sjekke priser på de nærmeste søppelfyllingene - og også prisstrukturen. Noen steder eskalerer nemlig prisen, slik at du betaler en høyere pris per kubikkmeter istedenfor en lavere, slik man gjerne skulle tro.

Tips: Elektriske artikler leverer du hos forhandleren. De er pliktige til å ta imot gamle produkter vederlagsfritt.

Trykk her for å se hvem som er dyrest og billigst.Store prisforskjeller ved avlevering av søppel. Les mer.

Gjenbruk

En langt billigere, og mer miljøvennlig løsning er derimot å levere fra seg alt gjenvinnbart søppel på nærmeste gjenbrukstasjon. Herunder kommer blant annet Hageavfall, plast, hvitevarer, sykler, motordeler, verktøy, møbler og farlig avfall. Som privatperson kan du levere inntil to og en halv kubikkmeter opptil to ganger daglig, og bilen du kjører kan ikke veie mer enn tre tonn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer