Rammer bolignedturen deg?

Så mye er boligene verdt akkurat nå.

Er boligen din med på den synkende pristrenden? Sjekk selv med DinSides boligpriskalkulator. Foto: Colourbox
Er boligen din med på den synkende pristrenden? Sjekk selv med DinSides boligpriskalkulator. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med tall fra DinSides boligkalkulator, har DinSide gjort noen beregninger på hvordan det står til med boligprisene i de største byene i Norge.

Kalkulatoren henter data fra Finn og Tinde, og våre tall baserer seg på stikkprøver. Derfor er det umulig å tegne et hundre prosents nøyaktig bilde av markedet.

Rød oktober

I dag la eiendomsmeglerbransjen frem nye tall for eiendomsmarkedet, og tallenes tale er klar: Alle piler peker nedover.

Sjekk hvor mye din bolig er verdt med DinSides boligverdikalkulator.

Hvor mye de prisene har falt i de ulike fylkene kan du se her:

Kilde: NEF og EFFs boligprisstatistikk
Kilde: NEF og EFFs boligprisstatistikk Vis mer


Prisene i hovedstaden

En gjennomsnittlig kvadratmeter i hovedstaden koster 33.354 kroner akkurat nå. Det er omtrent den samme prisen som for en måned siden, men husk at siden tallene baserer seg på stikkprøver, kan individuelle objekter påvirke statistikken noe.

Eneboliger i osloområdet er dyrt, også når det gjelder pris per kvadratmeter. Vi har sjekket prisene på eneboliger på mellom 100 og 200 kvadratmeter, og funnet en kvadratmeterpris på 36.007 kroner. Her viser statistikken en liten oppgang fra forrige måned, men om individuelle objekter var viktig på leilighetsstatistikken, er det særs viktig i eneboligmarkedet, der eiendommer på flere titalls millioner ofte dukker opp i databasene.

Prisene på delte boliger lå på drøyt 34.682 kroner per kvadratmeter, også en liten oppgang siden forrige måned.

Nedgang i Bergen

I Bergen regner det kraftig på boligmarkedet for tiden. Kanskje ikke så rart, med tanke på at byen opplevde en oppgang i boligprisene på hele 11 prosent i fjor. I år har boligprisene foreløpig falt 6 prosent i snitt i Bergen, og DinSides egne tall viser at oktober har vært en tøff måned.

Vi har registrert at leilighetene koster mellom 26.872 og 28.372 kroner per kvadratmeter. Her registrerer vi en betydelig prisnedgang fra forrige måned, men dette kan også skyldes prisen på enkelte objekter.

Prisen på eneboliger går også ned noe (23.059 kroner per kvadratmeter), mens prisen på delte boliger holder seg noenlunde stabil (20.310 kroner per kvadratmeter), ifølge våre stikkprøver.

Samme utvikling i Trondheim

Prisen på leiligheter i Trondheim, ser ut til å være på samme nivå som i Bergen, og ligger mellom 26.872 og 28.372 kroner. Her registrerer vi også en betydelig nedgang i pris.

På en annen side ser det ut som markedet for eneboliger og delte boliger ligger rolig i Trondheim akkurat nå. Kvadratmeterprisen på eneboliger ligger på 21.179 kroner, mens delte boliger koster 20.160 kroner per kvadratmeter. Begge tallene er litt høyere enn for en måned siden, men prisveksten er ikke betydelig, og kan skyldes enkelte objekter på markedet.

Sjekk hvor mye din bolig er verdt med DinSides boligverdikalkulator.

Nedgangstider overalt

Det er ikke mange gladnyheter i økonomiverdenen for tiden, og som kjent er det ikke mye å rope hurra for i eiendomsmarkedet heller.

Forrige uke rapporterte Econ Pöyry om bråstopp i salget av nye boliger. De to siste månedene har bare to prosent av nye boliger blitt solgt.

Lageret av usolgte boliger på Finn.no er rekordstort. I skrivende stund ligger det over 22.600 boliger ute for salg. det er en voldsom økning, hele 30 prosent mer enn samme måned for ett år siden.

Prisene på boliger har sunket måned for måned. I september sank prisene i snitt 1,7 prosent. Med tanke på den enorme prisveksten i 2007, burde dette være gode nyheter for personer som vil inn på boligmarkedet, men med tanke på hvor restriktive bankene er blitt med å gi lån, er det en prisnedgang med bitter ettersmak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer