Pinnekjøtt

Raser: - En matskandale

Eirik Lillebøe, kokk og restauranteier, går hardt ut mot pinnekjøttproduksjonen i Norge. - Det er en katastrofe, forteller han til DinSide.

FOR KORT TØRKETID? - Det er kjempetrist når vi har verdens beste lam og råvarer i Norge, mener kokk og resauranteier Eirik Lillebø. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FOR KORT TØRKETID? - Det er kjempetrist når vi har verdens beste lam og råvarer i Norge, mener kokk og resauranteier Eirik Lillebø. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Lillebø har over 25 år erfaring som kokk og er medeier i restaurantene Code og Vaaghals. I tillegg brenner stordabuen for godt pinnekjøtt.

- Jeg ble rimelig sjokkert da jeg hørte om minimumstida på tørking av pinnekjøtt. Det at den ofte ligger på 10 til 14 dager hos produsentene er en matskandale, sier kokken til DinSide.

Nettavisen omtalte saken først.

Lillebøs kommentarer kommer etter at han tørket pinnekjøtt hjemme for første gang.

- I alle oppskrifter står det at kjøttet skal tørkes i seks til åtte uker. Første året jeg tørket pinnekjøtt i garasjen hjemme tok det sju uker før det var ferdig tørket, og resulterte i det desidert beste pinnekjøttet jeg har smakt.

Men året etter gikk det ikke like bra.

- For kort tørketid

Da kokken skulle kokken gjenta suksessen fikk han plutselig ikke resultatet han ønsket.

- Jeg var for seint ute, så jeg salta og hengte kjøttet til tørk i begynnelsen av desember. Etter det tok jeg fram en vifte og kjøttet var klart etter bare tre uker, men kjøttet var ikke i nærheten av det jeg ønsket og kunne minne meg om det jeg får kjøpt i butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer