Clas Ohlson

Raser mot TikTok-trend

Dansk designmerke mener Clas Ohlson har kopiert dem. Nå vil de ta affære.

UTSOLGT: Clas Ohlson har solgt ut en bordlampe etter at den gikk viralt på TikTok. Foto: Kirsti Østvang
UTSOLGT: Clas Ohlson har solgt ut en bordlampe etter at den gikk viralt på TikTok. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

En bordlampe fra Clas Ohlson har blitt revet vekk fra hyllene etter å ha gått viralt på TikTok. I videoene sammenlignes den med en langt dyrere lampe fra det danske designfirmaet Ferm Living.

Nå reagerer imidlertid selskapet på at den svenske kjeden selger en lampe de mener ligner såpass mye på deres egne.

Vurderer rettslige skritt

Ferm Living var ikke kjent med Clas Ohlson-lampa før DinSide tok kontakt. De mener dog den gir det samme helhetsinntrykket som deres lamper, «Post Table Lamp» og «Post Floor Lamp».

- Følgelig kan en slik overtredelse forårsake uopprettelig skade på vårt selskap, da markedsføring og salg av en lignende lampe fremstår som en tiltenkt strategi for å dra nytte av Ferm Livings gode navn og rykte, sier pressekontakt Vera Nilsson til Dinside.

Ifølge Vera Nilsson er brudd på intellektuell eiendom et stort problem i designbransjen. Ferm Living ofte opplever at tredjeparter markedsfører og selger identiske eller veldig like kopier av deres bestselgende produkter.

- Vi opplever nye merkevarebrudd som dette hver uke og vi bruker mye ressurser på disse sakene, men selvfølgelig kan vi ikke stoppe alle tilfeller verden over. Men når vi oppdager identiske eller veldig like kopier av våre produkter og at selskaper gjentatte ganger stjeler vårt design som i dette tilfellet, går vi til rettslige skritt, utdyper Nilsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer