Tine treskje

Raser mot Tines nye skje

Men snart blir det trolig bedre.

UPOPULÆR: Tine har fått mye kritikk for treskjeen som har tatt over for plastskjeen, men i oktober skal det komme en forbedret utgave i bambus. Foto: Hedda Fannemel Espeli
UPOPULÆR: Tine har fått mye kritikk for treskjeen som har tatt over for plastskjeen, men i oktober skal det komme en forbedret utgave i bambus. Foto: Hedda Fannemel Espeli Vis mer
Publisert

Et nytt EU-direktiv, som også berører Norge, trådte i kraft 1. juli og innebærer at engangsplast som sugerør og plastskjeer ikke lenger er lov å selge.

Det har blant annet ført til utfordringer for hurtigmatkjedene som ikke lenger kan tilby plastsugerør, men også matvareprodusenter som Tine som ikke lenger kan selge jogurter og varer som Rislunsj med plastskje.

– For kort og smaker tre

Tidligere i år begynte Tine å selge Go’morgen-jogurt, Rislunsj og liknende produkter med en skje i tre, men den er ikke blitt godt mottatt av kundene og selskapet har fått flere negative reaksjoner på blant annet Facebook.

«Håper folk lar vær å kjøpe produktene deres frem til nye skjeer er på plass, smaker dritt», skriver en som ikke er spesielt fornøyd med Tines treskje.

Mange av klagene går på at skjeen er for kort og at det smaker tre av maten.

I august uttalte Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, til Nettavisen at de var klar over at det var en dårlig løsning, men at det på daværende tidspunkt ikke fantes bedre alternativer.

Tine har vært tydelige på at skjeen i tre kun er en midlertidig løsning, og i oktober kommer trolig erstatningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer