Tine treskje

Raser mot Tines nye skje

Men snart blir det trolig bedre.

UPOPULÆR: Tine har fått mye kritikk for treskjeen som har tatt over for plastskjeen, men i oktober skal det komme en forbedret utgave i bambus. Foto: Hedda Fannemel Espeli
UPOPULÆR: Tine har fått mye kritikk for treskjeen som har tatt over for plastskjeen, men i oktober skal det komme en forbedret utgave i bambus. Foto: Hedda Fannemel Espeli Vis mer
Publisert

Et nytt EU-direktiv, som også berører Norge, trådte i kraft 1. juli og innebærer at engangsplast som sugerør og plastskjeer ikke lenger er lov å selge.

Det har blant annet ført til utfordringer for hurtigmatkjedene som ikke lenger kan tilby plastsugerør, men også matvareprodusenter som Tine som ikke lenger kan selge jogurter og varer som Rislunsj med plastskje.

– For kort og smaker tre

Tidligere i år begynte Tine å selge Go’morgen-jogurt, Rislunsj og liknende produkter med en skje i tre, men den er ikke blitt godt mottatt av kundene og selskapet har fått flere negative reaksjoner på blant annet Facebook.

«Håper folk lar vær å kjøpe produktene deres frem til nye skjeer er på plass, smaker dritt», skriver en som ikke er spesielt fornøyd med Tines treskje.

Mange av klagene går på at skjeen er for kort og at det smaker tre av maten.

NY SKJE: Ikke alle er fornøyde med Tines midlertidig treskje. Foto: Hedda Fannemel Espeli
NY SKJE: Ikke alle er fornøyde med Tines midlertidig treskje. Foto: Hedda Fannemel Espeli Vis mer

I august uttalte Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, til Nettavisen at de var klar over at det var en dårlig løsning, men at det på daværende tidspunkt ikke fantes bedre alternativer.

Tine har vært tydelige på at skjeen i tre kun er en midlertidig løsning, og i oktober kommer trolig erstatningen.

Bambusskje i oktober

– TINE jobber aktivt med å redusere bruken av plast, og nye regler setter fart i dette arbeidet. Ved å bytte ut plastskjeene med de nye skjeene i bambus vil vi redusere det årlige plastforbruket med 90 tonn, skriver Bjørn Malm, leder for bærekraft i Tine, i en e-post til Dinside.

Han forteller at de fortsatt forventer at den nye skjeen er på plass i løpet av oktober, men at det er en stor prosess å utvikle ny emballasje ettersom det er mye som skal passe inn av de som leverer skjeene til Tine, ulike emballasjeløsninger, maskiner og pakkelinjer.

– Så skal vi være ærlige på at det er ikke like «godt» å spise av en treskje, heldigvis en midlertidig løsning. Den nye bambusskjeen er lengre og har en glattere overflate. I tillegg pakkes den inn i papir. Vi har god tro på at den vil bli tatt godt imot, legger han til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer