Rått løft gir loft

Veien fra råloft til stilig loftsleilighet er kostbar og kronglete. Skyhøye priser på loftskrypinn gjør det likevel mulig å tjene penger på råloftet. Men du bør være venn med hammeren.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmen om en loftsleilighet er levende for mange byboere. De vil ha ovale dager under skråtak med overlys og synlige takbjelker.

Feinschmecker-krypinn

Råloft koster i dag 5 - 8.000 kroner per kvadratmeter sentralt i Oslo. Når loftet er blitt et feinschmecker-krypinn, kan det selges for 25 - 35.000 kroner kvadratmeteren.

En rekke bransjefolk DinSide har snakket med, sier at de høye prisene for loftsleiligheter kan gi gevinst. Blant dem er Bjørn Aaserud i firmaet Top Floor, som rehabiliterer og bygger loftsleiligheter på kostbare Oslo vest.

- En loftsleilighet i en eldre gård koster bare 10 prosent mindre enn nybygg med samme standard og beliggenhet. Men det er svært mye arbeid med å bygge en loftsleilighet, sier Aaserud.

Lang tid

Odd Villy Rundmo, konstituert daglig leder i OBOS Prosjekt, er enig. Han mener mye avhenger av at du kan snekre selv.

- For å unngå at utbyggingskostnadene tar mesteparten av gevinsten, må du legge ned en betydelig egeninnsats, sier Rundmo.

Utbyggingskostnadene vil variere voldsomt. Bjørn Aaserud har bygget mange luksuriøse loftsleiligheter med høye utbyggingskostnader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer