Reagerer: - Ikke greit

Gjør du dette hjemme, kan det få store konsekvenser.

HOBBYARBEID: Å gjøre arbeidet selv kan få store konsekvenser. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
HOBBYARBEID: Å gjøre arbeidet selv kan få store konsekvenser. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en liten hobbyelektriker eller rørlegger i deg, og tenker alt kan fikses selv? Da burde du tenke deg om et par ganger før du iverksetter arbeid.

Det er nemlig mye som ikke er lov å fikse selv.

- Vi ser jevnlig at folk får dyre skader etter slett hobbyarbeid. I verste fall kan det gå helt galt, sier produksjonssjef i Frende Forsikring, Øystein Øren, i en pressemelding.

Norstat har gjennomført en undersøkelse for Frende hvor 1 av 3 sier de har gjort enkelt rørleggerarbeid som å skifte blandebatteri eller kraner hjemme hos seg selv.

Slike jobber bør gjøres av autoriserte fagfolk, påpeker de.

Kan få store konsekvenser

Produksjonssjefen sier i pressemeldingen at taklamper, downlights, varmekabler eller varmtvannstank er de typiske tingene folk oftest knoter med på egen hånd.

- Hvis det fører til skade på ditt eget eller andres elektriske anlegg, kan noen i verste fall miste livet. Det kan også føre til brann, og redusert utbetaling på forsikringen din hvis arbeidet er gjort feil. Husk at strøm er usynlig og gjør det vanskelig å oppdage potensielle farer, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer